Όσκαρ 2016: Η πρώτη transexual υποψήφια εξηγεί γιατί μποϊκοτάρει την τελετή!

Η πρώτη διεμφυλική τραγουδίστρια, Antony Hegarty ή Anohni, που συμπεριλήφθηκε σαν υποψήφια για το μεγάλο βραβείο της κατηγορίας Best Orginal Song στα Oscars 2016 και στην ιστορία του θεσμού, αλλά η ίδια είναι απογοητευμένη με όλα όσα προηγήθηκαν και αποφάσισε να μποϊκοτάρει την τελετή με τον να μην παρευρεθεί. Kαι όχι άδικα, αφού γίνονται ξεκάθαρα διακρίσεις…

Την Κυριακή, θα τραγουδήσουν ζωντανά οι υπόλοιποι υποψήφιοι, Sam Smith, Lady Gaga και Weeknd, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου, η δική της ακυρώθηκε. Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη θλίψη στην ερμηνεύτρια είναι πως τελικά ανακοινώθηκε πως στη σκηνή θα ανέβει φέτος ο Dave Grohl των Foo Fighters που δεν είναι καν υποψήφιος. Η Anohni, που έχει γίνει γνωστή σαν τραγουδίστρια του συγκροτήματος Antony and the Johnsons, εξηγεί την απόφασή της και περιγράφει πώς η χαρά της για την υποψηφιότητα μετατράπηκε σε απογοήτευση.

Στην επιστολή της έγραψε: “Είμαι η μόνη transexual ερμηνεύτρια που προτάθηκε ποτέ για βραβείο Όσκαρ, και γι ‘αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που με πρότειναν. Ήμουν στην Ασία όταν έμαθα τα νέα. Έτρεξα στο σπίτι για να ετοιμάσω κάτι, σε περίπτωση που θα μου ζητούσαν να τραγουδήσω στη βραδιά. Όλοι με έπαιρναν τηλέφωνο για συγχαρητήρια. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Sam Smith, η Lady Gaga, και ο Weeknd είχαν ανακοινωθεί σαν οι περφόρμερς που θα ερμήνευαν ζωντανά στη μεγάλη βραδιά και αναμένονταν και οι υπόλοιποι. Κάθισα και περίμενα σε σύγχυση. Θα ερχόταν κάποιος σε επαφή μαζί μου; Αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος δεν άκουγα τίποτα.”

Ακόμη πρόσθεσε πως αποφάσισε να μην παρακολουθήσει τα Όσκαρ και ανέφερε πως οι ισχυροί της βιομηχανίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δείχνουν ενδιαφέρον κουνώντας σημαίες για την πολιτική ταυτότητα και ψεύτικα ηθικά ζητήματα. Όπως λέει η Αnohni, πολλές από αυτές τις προσωπικότητες είναι τα τρόπαια των εταιρειών που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους με μόνη πρόθεση να μας χειραγωγήσουν και με τη συγκατάθεσή μας να πάρουν τα χρήματά μας.

Το TLIFE θα σου μεταδώσει ζωντανά, την Κυριακή, όλα όσα γίνονται στο Dolby Theatre. Μείνε συντονισμένη για να μάθεις τους μεγάλους νικητές, την αντίδραση όσων “έχασαν”, τα ευτράπελα αλλά και όσα γίνονται στα παρασκήνια της μεγάλης γιορτής του κινηματογράφου.

Άκου το τραγούδι

Read More

And More