Όθωνας Μεταξάς: «Διαφωνώ στο να αργήσει να γίνει το σεξ όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο»

«Έχω πληγώσει γυναίκες, αλλά έχω υποφέρει κι εγώ», δηλώνει ο Όθωνας Μεταξάς στο περιοδικό People και τη Βένια Καραγιάννη και μιλάει για τη νέα του αδυναμία και το νέο του στοίχημα.

Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του που έχασε μόλις στα 62 της χρόνια και είναι για αυτόν πρότυπο γυναίκας. Αναζητά στις σχέσεις του στοιχεία από τη μητέρα του; «Μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες. Να είναι όμορφες, αλλά όχι κούκλες βιτρίνας. Θεωρώ ότι σε όσους αρέσουν τα μοντέλα, δεν αγαπούν το άλλο φύλο. Για να το αγαπάς πρέπει να έχει ατέλειες, αυτές κάνουν έναν άνθρωπο γοητευτικό. Οι γυναίκες που είχα στη ζωή μου ήταν πολύ ωραίες, αλλά όχι μοντέλα. Έχω μια απέχθεια στην εικόνα του μοντέλου ‒ όχι από κομπλεξισμό. Το σημαντικό είναι η επικοινωνία, να ξεκινάω μια πρόταση και να τη σταματάω στη μέση γιατί με έχει καταλάβει. Το χιούμορ και, βέβαια, το σεξ. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την πράξη, αλλά γιατί εκεί αποποιείσαι κάθε ρόλο που μπορεί να φοράς και είσαι πραγματικά ο εαυτός σου. Εκεί σε γνωρίζει ο άλλος. Γι’ αυτό και διαφωνώ στο να αργήσει να γίνει το σεξ όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο».

Παραδέχεται ότι έχει πλευρές που δεν φαντάζεται ο κόσμος, ακόμα και πιο σκοτεινές. Αποκαλύπτει πως θα μπορούσε να τα εγκαταλείψει όλα για να φύγει στην επαρχία. «Θα μπορούσα να γίνω αγρότης, αλλά όχι τώρα. Αν κάνω οικογένεια και δημιουργήσω έναν ισχυρό πυρήνα, θα το δοκίμαζα. Άλλωστε αυτή η δουλειά, για όλους τους καλλιτέχνες, πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχει ένα συγκεκριμένο κύκλο με ακμή. Μετά υπάρχει μια αναπαραγωγή του πρωτοτύπου, που γίνεται κακέκτυπο και καλό είναι να έχεις κάνει την αυτοκριτική σου και να λες “μήπως πρέπει να αποχωρήσω;”. Θαυμάζω πολύ τον Γιάννη Πουλόπουλο που είχε τη δύναμη να αποχωρήσει την ώρα που έπρεπε».

Βρέθηκε κοντά στο γάμο. Γιατί έκανε πίσω; Ίσως φοβήθηκε παρόλο που «ο γάμος και το παιδί δεν είναι έξω από μένα», όπως παραδέχεται. Στη σχέση του υπήρξε και θύτης και θύμα; «Ναι, μπορεί να έχω πληγώσει τις γυναίκες, αλλά έχω υποφέρει κι εγώ. Έχω μια διαστροφή. Ακόμα και όταν τις πληγώνω, ακόμα και αν τις χωρίσω, μετά αντί να αισθανθώ μια απελευθέρωση μπορεί να περάσω μια μαύρη περίοδο. Ίσως είναι ενοχές, πένθος, ακύρωση μιας επένδυσης ψυχής. Αυτό προϋποθέτει να είσαι παρών στη σχέση. Και εγώ στις σχέσεις που κάνω είμαι παρών. Τόσο παρών, σε σημείο που να γίνομαι κουραστικός για τον άλλον, γιατί τον αναλύω, τον παρατηρώ, τον επικρίνω, του επισημαίνω πράγματα για τον χαρακτήρα του που ίσως δεν φαντάζεται και ο ίδιος».

Αλήθεια, τον εμπιστεύονται οι γυναίκες με τη δουλειά που κάνει; «Είμαι πολύ πιστός. Συναισθηματικά πιστός. Αν ανήκω κάπου, τελείωσε. Η σεξουαλική απιστία δεν είναι το ζητούμενο, δεν είναι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι όταν πάψεις να είσαι για τον άλλον το σημείο αναφοράς του. Εκεί η απογοήτευση είναι μεγάλη».

«Πίστεψέ με, είμαι καλός σύντροφος! Και τώρα πια σε αναζήτηση νύφης!», δικαιολογεί τον εαυτό του.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People κυκλοφορεί

Read More

And More