Πάμε Ανακύκλωση! Πάμε να σπάσουμε ένα διαφορετικό ρεκόρ

Αν ήδη έχεις βάλει στη ζωή σου την ανακύκλωση, τότε αυτή η είδηση είναι μία ηθική επιβράβευση για σένα. Αν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχεις κάνει τότε έχεις μια πάρα πολύ καλή αφορμή. Άλλωστε ανακύκλωση σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση ότι νοιάζεσαι για το μέλλον αυτού του πλανήτη. Κι αν αυτό σου ακούγεται βαρύγδουπο και τεράστιο, σε μεταφέρουμε στον μικρόκοσμό σου και σε κάτι πολύ μικρό που μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός πολύ μεγάλου αποτελέσματος!

Πάμε Ανακύκλωση! Πάμε να σπάσουμε το ρεκόρ των 70.623 συσκευασιών σε μια βδομάδα! Πάμε, όλοι μαζί, να καταρρίψουμε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ανακύκλωσης συσκευασιών με χρήση αυτόματων μηχανημάτων ανακύκλωσης σε μία εβδομάδα!

Πώς θα γίνει αυτό; Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο μέχρι και την Κυριακή 28/5 και σε περιμένουν να ανακυκλώσεις τις μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες σου στο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης” στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 61 στους Αγίους Αναργύρους! Ναι, καλά θυμάσαι! Αυτό που εγκαινιάσαμε λίγες εβδομάδες νωρίτερα παρέα με τον Σάκη Ρουβά.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Ο στόχος είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης να ανακυκλώσει περισσότερες από 15.000 πλαστικές συσκευασίες ημερησίως, ξεπερνώντας το «φράγμα» των 70.623 συσκευασιών, από την Τρίτη 23/5 έως και την Κυριακή 28/5 – αριθμό ρεκόρ σε όλο τον κόσμο!

Την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειας (Τρίτη 23/5) ανακυκλώθηκαν ήδη 19.234 συσκευασίες στο Πάρκο Ανακύκλωσης! Μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες στα υπερσύγχρονα μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Εσύ;

Η πρωτοβουλία αυτή έχει αγκαλιαστεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας και έχει ήδη ευαισθητοποιήσει χιλιάδες κόσμου που επισκέπτεται καθημερινά το πρώτο πανευρωπαϊκό Πάρκο Ανακύκλωσης με τις συσκευασίες του αντί να τις πετάξει στον κάδο της γειτονιάς του.

Την ίδια ώρα, κάνει τη χώρας μας να πρωταγωνιστεί παγκόσμια, αυτή τη φορά, προβάλλοντας το θετικό της πρόσωπο. Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι κάτι που χτίζεται και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Πάμε ανακύκλωση λοιπόν!

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More