Παντελής Παντελίδης: Η “μάχη” με τις ασφαλιστικές και οι αποζημιώσεις μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Το DNA μίλησε και ξεκαθαρίζει το ποιος οδηγούσε το μαύρο θηριώδες τζιπ που έπεσε στις μπάρες του Ελληνικού και έχασε την ζωή του ο αγαπημένος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξετάσεις DNA στα δείγματα που πάρθηκαν από τα καθίσματα του μοιραίου τζιπ, έδειξαν το που κάθονταν οι επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής κάθονταν στην θέση του οδηγού, η Φρόσω Κυριακού κάθονταν στην θέση του συνοδηγού, ενώ η Μυρσίνη Αρναούτη η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, καθόταν στα πίσω καθίσματα και μάλιστα φορούσε ζώνη ασφάλειας.

Ωστόσο, μετά και την έκδοση των πορισμάτων για το θανατηφόρο τροχαίο, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Τροχαίας Ελληνικού, αναμένεται να ξεσπάσουν “μάχες” για τις αποζημιώσεις που καλείται να πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία που είχε το τζιπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, κάθε εταιρεία έχει διαφορετική ερμηνεία για την εκάστοτε περίπτωση, ωστόσο για όλες ισχύει πως αν αιτία του τροχαίου ήταν η μέθη του οδηγού και ο ίδιος χάσει τη ζωή του, οι δικαιούχοι (μέλη της οικογένειάς του) δεν μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για το προσωπικό ατύχημα ή τη ζημιά στο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στην αστική ευθύνη προς τρίτους (τους συνεπιβάτες), όταν υποστούν σωματικές βλάβες από ανασφάλιστο ή μεθυσμένο οδηγό, η εταιρεία τους αποζημιώνει. Ωστόσο, μετά διεκδικεί τα χρήματα από τον οδηγό ή τους κληρονόμους του. Ταυτόχρονα, ο νόμος προβλέπει κάθε επιβάτης να φορά ζώνη…

Read More

And More