Παντελής Παντελίδης: Το τελευταίο αντίο, οι καλλιτέχνες που τον τίμησαν και η αγάπη του κόσμου!

Μια πρεμιέρα που δεν έγινε ποτέ κι ένας τραγικός επίλογος. Το πρωί της Πέμπτης 18/ 02, μπήκε ξαφνική τελεία στο παραμύθι που γραφόταν για τον Παντελή Παντελίδη. Για τον τραγουδιστή με την μεγάλη καρδιά κυριολεκτικά, που δεν άντεξε κι έσβησε μετά το τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά τις 8:00 καθώς κινούταν με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη Βουλιαγμένης.

Οι γονείς, τα αδέρφια, οι στενοί φίλοι, οι καλλιτέχνες που γνώρισε στην πορεία του αλλά και οι απλοί άνθρωποι που πολλές φορές κατάφερνε να τους κάνει να χορεύουν με τον πόνο τους που ήταν γραμμένος στους στίχους των τραγουδιών του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγική είδηση. Το αστέρι τους έσβησε για πάντα…

Κάνε κλικ στη φωτογραφία και διάβασε όλο το ρεπορτάζ

Παντελής Παντελίδης: Η ξαφνική άνοδος, η αγάπη του κόσμου και ο χειρότερος επίλογος στο παραμύθι

Η σορός τέθηκε από το πρωί του Σαββάτου σε λαϊκό προκύνημα
Στις 10:05 περίπου έφτασε η σορός του Παντελή Παντελίδη από το πατρικό του σπίτι στον Ι.Ν του Αγίου Σπυρίδωνα με τη συνοδεία της μπάντας του και παίζοντας τα τραγούδια του. Συγκεκριμένα ακουγόταν το “είχα κάποτε μια αγάπη” και το πλήθος χειροκροτούσε δυνατά. Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, που κάθε λίγο και λιγάκι φώναζε στον γιο της να σηκωθεί, να ξυπνήσει…



Αναμονή, ουρές, λιποθυμίες και 20.000 περίπου κόσμος που ήθελε ν’ αποχαιρετήσει τον Παντελή

Αυτό που έγινε χθες στη Νέα Ιωνία, είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια με Έλληνα καλλιτέχνη. Λαοθάλασσα κατέκλυσε τους δρόμους τριγύρω στην εκκλησία και προς το νεκροταφείο και το κλίμα ήταν άκρως συγκινησιακά φορτισμένο, αφού οι λιποθυμίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να επέμβει το ΕΚΑΒ ώστε να βοηθήσει. Για να μπει κανείς στην εκκλησία και να χαιρετήσει έπρεπε να έχει μεγάλες δόσεις υπομονής, ενώ δεν έλειψαν οι καβγάδες αλλά και οι χειροδικίες εξαιτίας του εκνευρισμού.





Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος έδωσε το παρών στο τελευταίο αντίο του Παντελή

Ο Παντελής, μόλις στα 32 του χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη πολλών συναδέλφων του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να λείπουν χθες από το “φινάλε” του όσο κι αν ράγιζε η καρδιά τους. Ο Βασίλης Καρράς που τον αποκαλούσε γιο του, ο Αντώνης Ρέμος που στο στεφάνι τον αποκάλεσε αδερφό, η Δέσποινα Βανδή που θα έκανε πρεμιέρα μαζί της Παρασκευή, όπως και ο Κώστας Μαρτάκης, η Παόλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Σταν, ο Κώστας Πηλαδάκης, η Αμαρυλλίς, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Αγγελική Ηλιάδη, η Ελένη Χατζίδου, ο κολλητός του Χάρης Λεμπιδάκης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Κική Τσόλκα, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Αντύπας, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Ελένη Φουρέιρα, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Τάμτα, ο Γιώργος Δασκουλίδης και πολλοί ακόμη, όλοι ήταν εκεί. Με δάκρυα στα μάτια είπαν αντίο στο χαμογελαστό και αυτοδίδακτο παιδί της νύχτας.



Το φέρετρο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη και η πορεία προς το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης
Ο Παντελής υπήρξε μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού και το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, καθώς βγήκε από το ναό με κατεύθυνση το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Η λευκή νεκροφόρα με δυσκολία μπορούσε να μετακινηθεί στον δρόμο, αφού ήταν κλεισμένος από χιλιάδες κόσμου που ήθελε να πετάξει ένα λουδούδι και να δείξει την αγάπη του στον τραγουδιστή. Ο πατέρας του Σταύρος λύγισε και δεν ακολούθησε, ενώ η μητέρα του μαζί με τους αδερφούς του με το ζόρι περπατούσαν προς την τελευταία του κατοικία.

Ο Παντελής και πάλι πνίγηκε στα λουλούδια… Αυτή την φορά όμως το σκηνικό συνοδεύει η σιωπή του και όχι τα τραγούδια του. Ο νεαρός από τη Νέα Ιωνία που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, φαίνεται πως ήταν αληθινό αστέρι. Και τ’ αληθινά αστέρια είναι εκείνα που ο λαός ταυτίζεται μαζί τους.

Κηδεία Παντελή Παντελίδη: Βούλιαξε το νεκροταφείο - Το τελευταίο αντίο στον καλλιτέχνη

Read More

And More