Πάολα: “Ο Καζαντζίδης έκανε κατάχρηση στον πόνο και την αδικία”

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, αυτή τη φορά στον Γιώργο Λιάνη και την Real Life, η Πάολα μιλά για όλα. Για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της και πώς έφτασε να είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια αυτό το διάστημα εμφανίζεται στο Κέντρο Αθηνών μαζί με την Τάμτα και τον Σάκη Ρουβά.

Στην εφηβεία της η Πάολα άκουγε Michael Jackson. Η μαμά της αγαπούσε την Μαρινέλλα και ο μπαμπάς της τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Πώς ξεκίνησαν όλα; “Ο γονείς μου, μεταξύ των άλλων, τραγουδούσαν. Η μητέρα μου πουλούσε βιβλία και ο πατέρας μου ασχολήθηκε με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Άρχισα από τα χρόνια του Δημοτικού να τραγουδάω. Στη Γ’ Γυμνασίου με έγραψαν στο Μακεδονικό Ωδείο. Ήθελα να μάθω ούτι. Εκεί δεν είχαν ούτι. Είχαν μόνο πιάνο. Σηκώθηκα κι έφυγα. Μόνη μου έκανα ό,τι έκανα. Η μητέρα μου, όμως, πρέπει να έχει παίξει κάποιο ρόλο. Είναι μέσα στις πέντε καλύτερες φωνές που έχω ακούσει ποτέ. Από το Δημοτικό ήξερα ότι θα ανέβω εκεί πάνω…”

Εξηγώντας την αγάπη της για τον Μανώλη Αγγελόπουλο η κουβέντα πάει και στον Στέλιο Κατζαντζίδη. “Ο Καζαντζίδης, που είναι η μεγαλύτερη φωνή από όλες, τραγουδούσε 40 τραγούδια για τον πόνο και άλλα τόσα για τη μετανάστευση. Δεν αρκούσε να πει δυο-τρία για το κάθε θέμα; Άρα, ζητούσε και του έγραφαν τραγούδια γι’ αυτά. Άρα τα εκμεταλλευόταν. Έλανε κατάχρηση στον πόνο, στην απονιά, στην αδικία. Ο Μανώλης Αγγελόπουλος δεν το έκανε ποτέ αυτό. Μακάρι να τον είχα γνωρίσει. Οι παλιοί μετρ στα μαγαζιά που τραγουδούσα και η μητέρα μου μού λένε ότι του μοιάζω πολύ.”

Η Πάολα εξομολογείται πως ο μεγαλύτερος πόνος που βίωσε ήταν το πένθος, από τον θάνατο του πατέρα της. Ούτε χωρισμοί ούτε έρωτες την έκαναν ποτέ να πονέσει γιατί πάντα έφευγε. Εκτός από τον άνθρωπο που παντρεύτηκε με τον οποίο δηλώνει ότι οι ψυχές τους είναι ακόμα μαζί παρά τον χωρισμό τους. “Πάντοτε είχα βρει τον επόμενο έρωτα. Δεν έχω μείνει ποτέ μόνη μου. Ίσως φοβάμαι. Εγώ αισθάνομαι παιδάκι μέσα μου.”

Read More

And More