Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης

Ο επί χρόνια πολεμικός ανταποκριτής Γιώργος Γεωργιάδης πέθανε στα 62 του χρόνια μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε το σάιτ που ο Γιώργος εργαζόταν τον τελευταίο καιρό “Ημέρα Ζακύνθου”. Οι συνάδελφοί του έγραψαν: Εφυγε ήσυχα και αθόρυβα με ήθος, ακόμη και στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ηξερε από την πρώτη στιγμή τι είχε απέναντί του και όμως δεν το έβαλε κάτω ούτε ενα λεπτό. Πάλεψε παλλικαρίσια και ενέπνεε, ακόμη και την ύστερη στιγμή. Είχε μια αστείρευτη διάθεση για να ζήσει, να δημιουργήσει, να προσφέρει, να βοηθήσει”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος πάλεψε αρκετούς μήνες με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε. Έφυγε ήσυχα σήμερα τα ξημερώματα.

Αυτά ήταν κάποια από τα τελευταία του λόγια για τη ζωή και τη δουλειά του σε μια παρουσίαση

“Δεν έχω την εντύπωση ότι είδα στη ζωή μου πολλά. Άλλωστε, πιστεύω ότι όσο περισσότερα βλέπεις, όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο καταλαβαίνεις ότι δεν είδες τίποτα. Γιατί η κάθε εικόνα, η κάθε στιγμή αλλάζει, ανάλογα με τη διάθεση ή τον φόβο σου. Αλλάζει από το φως ή το σκοτάδι. Από την απουσία ή τον ίλιγγο. Το κάθε τι μοιάζει διαφορετικό. Σκοπός είναι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος κι αυτό μόνο μ’ έναν τρόπο το καταφέρνεις: Να είσαι δίπλα στους άλλους συνεχώς. Να μπορείς να μιλήσεις αλλά να ξέρεις και ν’ ακούς. Να βλέπεις τον άλλον από ψηλά, μόνο όταν του δίνεις το χέρι για να σηκωθεί. Αυτή είναι η δουλειά μου!… Αυτή είναι η ζωή μου!… Το να μην ξέρεις πού θα βρεθείς αύριο και πότε θα επιστρέψεις, είναι σκληρό… Όμως και άλλα εκατό χρόνια να είχα μπροστά μου, το ίδιο θα έκανα! Ζώντας το άγριο ένστικτο εκείνου που επιτίθεται, σε κάνει να γαληνεύεις όταν βρεθείς κοντά στον ανίσχυρο. Το να βλέπεις ανθρώπους να σκοτώνονται, σε κάνει ν’ αγαπάς τους ανθρώπους. Το να διαχειρίζεσαι μία είδηση κάτω από συνθήκες ζωής και θανάτου, σε κάνει πιο υπεύθυνο”.

Read More

And More