Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής, Γιάννης Καλατζής

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο γνωστός τραγουδιστής, Γιάννης Καλατζής. Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Έλληνας στιχουργός, Ηλίας Φιλίππου, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

“Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχή που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά….ο Γιάννης Καλατζής…Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και …στη δεκαετία του ’70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες…ΞΕΝΑΚΙ…ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ.ΚΥΡΑΓΙΩΡΓΑΙΝΑ,ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ,ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ,ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,χωρίς έπαρση, με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες… και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυριολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.
Σύμφωνα με το ogdoo.gr, το μουσικό site, ο γνωστός τραγουδιστής, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Γιάννης Καλατζής ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη.
Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του άλμπουμ προτού αποσυρθεί από το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους. Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.

Read More

And More