Πέθανε ο ηθοποιός Roger Moore

Έφυγε στα 89 του χρόνια ο θρυλικός James Bond Roger Moore μετά από μάχη με τον καρκίνο. O σερ Ροger Moore, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, πέθανε στην Ελβετία μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Έμεινε στην ιστορία για τη συμμετοχή τους στις ταινίες James Bond αλλά και στο δημοφιλές σήριαλ “Ο άγιος”

Τα παιδιά του ανακοίνωσαν πως η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει στο Μονακό, όπου ζούσε με την Πέμπτη γυναίκα του Κριστίνα. Η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο αφού αυτή ήταν η επιθυμία του λίγο πριν φύγει από τη ζωή.Ο Μουρ ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF και τα παιδιά του, στην ανακοίνωσή τους έγρψαν πως αυτό ήταν από τα μεγαλύτερα έργα της ζωής του

Ο Μουρ συμπλήρωσε τα περισσότερα χρόνια στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ από κάθε άλλο ηθοποιό, 12 συνολικά, με 7 επίσημες ταινίες. Μέχρι στιγμής επίσης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μποντ: ήταν 58 ετών όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον ρόλο, στις 3 Δεκεμβρίου 1985.
Ο Τζέιμς Μποντ του Μουρ ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν του συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ. Σεναριογράφοι όπως ο Τζωρτζ Μακντόναλντ Φρέιζερ έγραψαν σενάρια στα οποία ο Μουρ υποδυόταν έναν έμπειρο, ευγενικό και σοφιστικέ πλεϊμπόι που είχε πάντα ένα γκάτζετ ή κόλπο έτοιμο όταν χρειαζόταν. Ο Μποντ του Μουρ διακρινόταν επίσης από την αίσθηση του χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες του, αλλά ήταν επίσης ένας έμπειρος ντετέκτιβ με κοφτερό μυαλό.
Το 2004 ο Μουρ ψηφίστηκε ως «ο καλύτερος Μποντ» σε μία δημοσκόπηση σχετιζόμενη με τα Βραβεία Όσκαρ, ενώ σε μία άλλη (το 2008) έλαβε το 62% των ψήφων. Το 1987 είχε παρουσιάσει την επετειακή τηλεοπτική εκπομπή Happy Anniversary 007: 25 Years of James Bond.

Read More

And More