Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.07.2010 | 15:14

Ελληνοαραβικός "πόλεμος" για το εξοχικό του Πικάσσο στην Εύβοια

Ελληνοαραβικός πόλεμος για το εξοχικό του  Πικάσσο στην Εύβοια
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Μεγαλόνησος, βρίσκεται στο σύμπλεγματων Πεταλίων  νησιών στην Εύβοια. Στο νησί αυτό, ο Πάμπλο Πικάσσο είχε μετατρέψει μια έκταση 200 στρεμμάτων σε ησυχαστήριο του. Μετά τον θάνατό του, είχε περάσει στα χέρια των παιδιών του, Παλόμα και Κλοντ Πικάσσο. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους ιδιοκτήτες που κατείχαν γη στην Μεγαλόνησαν αποφάσισαν να πουλήσουν τις εκτάσεις τους και ανάμεσά τους τα παιδιά του ζωγράφου. Πρώτος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ένας εμίρης ο οποίος προσέφερε 18 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να το κάνει δικό του.
 

Οι διαπραγματεύσεις έφταναν στο τέλος και έμεναν να μπουν οι τελικές υπογραφές, όταν ο εμίρης με την αμύθητη περιουσία αποφάσισε να...συνεχίσει το παζάρι ζητώντας να κατέβει η τιμή στα 15 εκατομμύρια. Φυσικά, έδωσε το χρονικό περιθώριο στην οικογένεια του ζωγράφου προκειμένου να εκτιμήσουν καλύτερα την προσφορά του. Μάλλον σκέφτηκε πως σε τέτοιες δύσκολες εποχές δεν είναι πολλοί όσοι μπορούν να δώσουν τόσα χρήματα...

Μάλλον έκανε λάθος, αφού εμφανίστηκαν  δυο Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες οποίοι και τα χρήματα έχουν και την έκταση του Πικάσσο διεκδικούν , προσφέροντας "κάτι παραπάνω" για να την κάνουν δική τους. Ο πρώτος είναι κυρίαρχος στις θάλασσες και ο δεύτερος ο βασιλιάς του Real estate., ο οποίος φιλοδοξεί να μετατρέψει την περιοχή σε μικρό τουριστικό θέρετρο, με αυτόνομες πολυτελείς μεζονέτες! 


Τώρα, τα παιδιά του κορυφαίου ζωγράφου, καλούνται να αποφασίσουν ποιον προτιμούν  να γίνει ο επόμενος ιδιοκτήτης της έκτασης.      

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10