Πλήθος κόσμου στην κηδεία του εφοπλιστή Γιώργου Κουμάνταρου

Τη Δευτέρα άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Κουμάνταρος. Η κηδεία του γόνου της μεγάλης οικογένειας των εφοπλιστών και αλευροβιομηχάνων με καταγωγή από τη Σπάρτη νομού Λακωνίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα που λάτρευε.

Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για να του πουν το τελευταίο αντίο, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.


Μαριάννα Βαρδινογιάννη


Μαριάννα Τόλη


Ιωάννα και Αγγέλα Λαλαούνη


Νίκος Βερνίκος


Λίζα Έβερτ


Νίκος Τσαβλίρης


Γιάννης Φιλίππου με τη σύζυγό του, Βίκυ


Θέμις Ζουγανέλη,Τάκης Κανελλόπουλος


Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ποιος ήταν ο εφοπλιστής και φιλάνθρωπος Γιώργος Κουμάνταρος

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1922. Ελαβε την εκπαίδευσή του στην Αθήνα. Αναχώρησε από την Ελλάδα το 1941 και αφίχθηκε στην Αργεντινή το 1942 μέσω Νοτίου Αφρικής. Το 1946 ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 1949 ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Southern Star Shipping Co. της οποίας ήταν πρόεδρος. Το έτος 1951 απόκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

Το 1962 ίδρυσε την εταιρεία Flour Mills of Nigeria PLC που είναι η μοναδική και μεγαλύτερη εταιρεία αλευροποιίας στον Κόσμο.

Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του West of England Ship Owners Mutual Insurance Association, the Board of American Bureau of Shipping, πολλών τραπεζών και οργανισμών, ενώ ήταν μέλος σε πολλές Λέσχες Γιοτ και κοινωνικών οργανισμών.

Είχε κατασκευάσει τέσσερα αγωνιστικά γιοτ με τα οποία είχε καταφέρει πολλές νίκες σε χρόνο ρεκόρ. Κέρδισε τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα γνωστό ως Maxi Championship και συμμετείχε 25 φορές στους αγώνες της Βερμούδας, γνωστοί ως Bermuda Races, ενώ κέρδισε σε αναρίθμητους τοπικούς αγώνες.

Ανάμεσα στα χόμπι του ήταν το τένις, οι τέχνες και η συλλογή έργων τέχνης. Εχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και έντεκα εγγόνια.

Read More

And More