Ποιος ήταν ο γκουρού των Beatles Αλέξης Μάρδας που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του!

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε ο Έλληνας μάνατζερ των Beatles στη χώρα μας και πρώην σύζυγος της Τάνιας Τρύπη, Αλέξης Μάρδας. Ο διάσημος Έλληνας bon viveur που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 χρόνων σκορπίζοντας τη θλίψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον βρήκαν νεκρό στο διαμέρισμά του, επί της οδού Κανάρη 23, στο Κολωνάκι άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Οι πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, από την Ασφάλεια που έχει φτάσει στο σημείο, αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, ενώ ο ίδιος δεν φέρει στο κορμί εξωτερικά ίχνη εγκληματικης ενέργειας.

Η νεκροψία φυσικά θα δώσει όλες τις απαντήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν πως τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά.

Ποιός ήταν ο Αλέξης Μάρδας

Οι παλαιότεροι τον θυμούνται καλύτερα, αφού υπήρξε γνωστός μπον βιβέρ της εποχής του. Μάλιστα, είχε παντρευτεί με την Τάνια Τρύπη και στο YouTube υπάρχουν αναρτημένα αποσπάσματα από τον γάμο.

Ο Αλέξης Μάρδας ήταν γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμου που του έδωσαν οι Beatles, όταν ανέλαβε να μανατζάρει το γκρουπ στην Ελλάδα από το 1965.

Ο Μάρδας βρέθηκε το 1965 στην Αγγλία για να παρουσιάσει την έκθεση Kinetic Light Sculptures στην Indica Gallery. Εντυπωσίασε μάλιστα τον John Lennon με το Nothing Box, μια συσκευή με φως που εντυπωσίασε τον αρχηγό των Beatles και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η φιλία και συνεργασία τους.

Ο Αλέξης Μάρδας, μάλιστα, έκανε σπουδαία καριέρα δίπλα στο θρυλικότερο συγκρότημα όλων των εποχών. Ο ίδιος ζούσε τόσο στην Αθήνα, όσο και την Ύδρα όπου διατηρούσε μέχρι πρόσφατα ένα από τα πιο όμορφα σπίτια του νησιού.

Τα πιο εξελιγμένα στούντιο της Ελλάδας στα χέρια του Αλέξη Μάρδα

Ο Αλέξης Μάρδας όμως αγαπούσε πολύ την Ελλάδα. Το 2009 αποφασίζει να δημιουργήσει τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά στούντιο στις εγκαταστάσεις των πρώην Στούντιο Τσιλιγιάννη στο Κορωπί.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τότε, μάλιστα, είχε αναφέρει: “Ήταν καιρός, γιατί από 14 ετών αισθάνομαι πολίτης αυτού του κόσμου αλλά στην καρδιά μου είναι μόνο η Ελλάδα. Αποφάσισα να κάνω παραγωγές στην Ελλάδα και ο μόνος λόγος είναι για να προβάλω τη χώρα μου στο εξωτερικό”.

Ο γάμος με την Τάνια Τρύπη

Τη δεκαετία του ’90, ο έρωτας χτυπά την πόρτα του Αλέξη Μάρδα. Το 1993 παντρεύεται την νεαρή πανέμορφη και ταλαντούχο ηθοποιό Τάνια Τρύπη. Μαζί αποκτούν μια κόρη την 22χρονη σήμερα Μαρίνα Μάρδα.

Το ζευγάρι μετά από λίγα χρόνια χώρισε αλλά πάντα προτεραιότητά τους έμεινε η κόρη του Μαρίνα.


Read More

And More