Πωλείται διαμέρισμα όπου ζούσε ο David Bowie!

Ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν που κάποτε ήταν το σπίτι του David Bowie βγήκε προς πώληση έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων. Ο γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία μουσικός και ηθοποιός αγόρασε το διαμέρισμα των τριών υπνοδωματίων το 1991 χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα Ντέιβιντ Ρ. Τζόουνς. Ο ίδιος και η σύζυγός του, το μοντέλο Ιμάν, έζησαν στο σπίτι αυτό για περισσότερο από μία δεκαετία, πριν το πουλήσουν το 2002.

Μαζί με το διαμέρισμα ο Βρετανός καλλιτέχνης είχε πουλήσει και ένα πιάνο Yamaha, ενώ και κάποιες λεπτομέρειες που είχε προσθέσει στο διαμέρισμα το ζευγάρι, έχουν μείνει άθικτες, όπως ένα dressing room για την Ιμάν και κάποια μυστικά ράφια στο καθιστικό, σύμφωνα με αυτά που περιλαμβάνει ο κατάλογος πώλησης του σπιτιού. Εκτός από τα τρία υπνοδωμάτια και την κουζίνα το διαμέρισμα διαθέτει δυο μπάνια και ένα wc, ενώ το καθιστικό έχει θέα προς το Σέντραλ Παρκ.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε το σπίτι έναντι 4,5 εκατ. δολαρίων το 2010. Το κτίριο χτίστηκε το 1929 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο. Το 1974 το οικοδόμημα άλλαξε χρήση και δημιουργήθηκαν 180 κατοικίες από τον 4ο έως τον 40ο όροφο. Οι ένοικοι του κτιρίου έχουν παροχές πεντάστερου ξενοδοχείου πληρώνοντας εφάπαξ το αντίτιμο ή με τα μηνιαία κοινόχρηστα. Ο Ντέιβιντ Μπόουι πέθανε σε ηλικία 69 χρόνων το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More