Πώς είναι σήμερα η τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη;

Μπορεί να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Πόπη Αστεριάδη όμως, παραμένει λάτρης του καλού ελληνικού τραγουδιού και μια ερμηνεύτρια που άφησε τη σφραγίδα της ως μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του «Νέου Κύματος».

Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 15 χρονών στα «Νέα Ταλέντα» του Γ.Οικονομίδη, πέρασε τις εξετάσεις της τότε Ραδιοφωνίας και έγινε αμέσως γνωστή. Η συμμετοχή της, τρία χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου ήταν η αρχή της μεγάλης της καριέρας στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Υπηρέτησε πιστά την ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού και συμμετείχε ενεργά στην “Πολιτιστική Άνοιξη” του ’60-’70.
Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και πέρασμα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Σίγουρα την θυμάσαι με κοντό μαύρο μαλλί να ερμηνεύει το τραγούδι “Σκληρό μου αγόρι” στην ταινία “Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη” με την Μάρω Κοντού.

Η Πόπη Αστεριάδη συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Νότη Μαυρουδή και με πολλούς άλλους συνθέτες και ποιητές, που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Επεδίωξε την προώθηση του μουσικού μας πολιτισμού μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα διεθνή φεστιβάλ, τις περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι εμφανίσεις της, πλέον είναι επιλεκτικές και σπάνιες σε κοσμικά event. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του TLIFE την συνάντησε στη συναυλία που έδωσαν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο Μαρούσι. Έχοντας το γνώριμο κοντοκουρεμένο μαλλί, με το οποίο την έχουμε συνδέσει εδώ και χρόνια, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της συναυλίας και συγκινήθηκε όταν ο Γιάννης Ζουγανέλης, μίλησε για αυτήν…

Read More

And More