Πώς να ξανακάνεις τα πατατάκια τραγανά και το ψωμί μαλακό, όταν έχουν μπαγιατέψει [vid]

Το ψωμί και τα πατατάκια “μπαγιατεύουν” και αλλάζει η υφή τους. Αλλά γιατί το ψωμί γίνεται σκληρότερο, ενώ τα πατατάκια μαλακώνουν;

Η απάντηση έχει να κάνει με την υγρασία. Αλλά όχι αποκλειστικά την υγρασία. Η όλη διαδικασία που τα πατατάκια μπαγιατεύουν δεν έχει εξηγηθεί πλήρως από τους επιστήμονες μέχρι σήμερα. Ωστόσο, έχουμε αναγνωρίσει τους βασικούς παράγοντες που συμβαίνει αυτό.

Διάβασε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Read More

And More