Πριγκίπισσα Charlene: Πυρπόλησε ψαρόβαρκα στο Μονακό! Φωτογραφίες

Δεν ξεχνά τις παραδόσεις η πριγκίπισσα Charlene! Μια μόλις μέρα μετά τα γενέθλιά της (έγινε 38 χρόνων), βρέθηκε μαζί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο στην παραδοσιακή τελετή που γίνεται στο πριγκιπάτο, προς τιμήν της προστάτιδας του Μονακό St. Devote. Απλή, αλλά ιδιαίτερα κομψή, περπάτησε στον σύζυγό της και τράβηξε πάνω της όλα τα φλας

Η συγκεκριμένη μέρα, μάλιστα είναι εθνική γιορτή για το Μονακό, από τον 4ο αιώνα και φυσικά ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο μια ξεχωριστή τελετουργία. Σύμφωνα με το μύθο η Devote ήταν μια πιστή Χριστιανή που κυνηγήθηκε πολύ και πέρασε βασανιστήρια. Πέθανε χωρίς να αρνηθεί την πίστη της και διέταξαν να την κάψουν. Οι Χριστιανοί όμως, κατάφεραν να πάρουν το νεκρό σώμα της να το βάλουν σε μια βάρκα με την ελπίδα να φθάσει στην Αφρική και εκεί να γίνει κανονική ταφή της. Την ώρα όμως, που έσπρωξαν το καραβάκι στο νερό, ένα περιστέρι βγήκε από το στόμα της και μια ανεμοθύελλα οδήγησε τη βάρκα στο Μονακό (εκεί που βρίσκεται πλέον και η εκκλησία της).

Από τότε, λέγεται, πως η St Devote έγινε η πολιούχος της περιοχής και έχει προστατεύσει το Μονακό από διάφορους κινδύνους. Έτσι, προς τιμήν της κάθε χρόνο, πυρπολούν μια ψαρόβαρκα, σαν αυτή που κουβάλησε το σώμα της προστάτιδας της περιοχής.

Έτσι και φέτος το πριγκιπικό ζευγάρι ανέλαβε την ιεροτελεστία, με την Charlene να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει ο εορτασμός!

Φωτογραφίες: Reuters


Read More

And More