Ράνια Θρασκιά: ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να γίνω μητέρα!

Η Ράνια Θρασκιά είναι μια πολυάσχολη γυναίκα που στην καθημερινότητά της έχει να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους. Ένας από αυτός, και ο πιο βασικός, είναι ο ρόλος της μητέρας. Ο μεγάλος της γιος, Διονύσης, είναι έξι ετών ενώ ο πιο μικρός της, ο Κωστής, τεσσάρων.

Λίγο πριν αναλάβει τα ηνία του Joy στην θέση της Δούκισσας Νομικού, η ίδια μίλησε για όλους και για όλα στο περιοδικό People.

H σχέση της με τους γιους της
Μιλώντας για τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής της, η γλυκιά παρουσιάστρια λέει: “δεν είναι εύκολο εγχείρημα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ γοητευτικό” ενώ προσθέτει πως δεν την ενοχλεί που δεν τους χαλάει κανένα χατίρι “γιατί μου αρέσουν οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι γύρω μου, πόσο μάλλον τα παιδιά μου. Το παραδέχομαι, τα έχω λίγο καλομαθημένα”.
Κι ενώ η ίδια μοιάζει να ήταν φτιαγμένη γι’αυτό, δηλώνει: “Ήταν κάτι αναπάντεχο στη ζωή μου. Ποτέ δεν με φανταζόμουν μαμά. Επειδή αυτός είναι ένας ρόλος που είχα στο μυαλό μου ως συνώνυμο της απόλυτης ευθύνης και πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις, δεν το ονειρεύτηκα ποτέ. Πόσο μάλλον να έχω δύο αγόρια! Αυτό ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας”.

Ο γάμος μέσα σε έξι μήνες
Η Ράνια Θρασκιά παντρεύτηκε σε διάστημα μόλις έξι μηνών από την ημέρα που έκανε σχέση με τον σύζυγό της, Ανδρέα, και πλέον είναι μαζί οκτώ χρόνια. Τι λέει η ίδια γι’αυτό; “Δεν το βίωσα σαν γάμο-αστραπή. Ήταν μια ροή πραγμάτων που μας οδήγησε σε μια οικογένεια. Γνωριζόμασταν πολλά χρόνια πριν, ήξερα την ποιότητα του ανθρώπου. Δεν μετρούσα τότε το χρόνο, απλά με οδήγησαν οι καταστάσεις. Ούτε μου φάνηκε νωρίς ούτε αργά, ήταν η τέλεια στιγμή να συμβεί. Τη στιγμή που κάναμε οικογένεια ήταν αυτό που θέλαμε”.

Από παρουσιάστρια… ψυχολόγος

Μετά την τηλεόραση η Ράνια Θρασκιά αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία και μετά ειδικότητα στη συστημική συμβουλευτική. Τι λέει γι’αυτό; “Ναι, πια ο δρόμος μου είναι προς τα εκεί, αλλά έχω άλλον ενάμιση χρόνο για να τελειώσω. Τα χρόνια που έμεινα εκτός τηλεόρασης είχα την ανάγκη για δημιουργία και να κάνω κι άλλα πράγματα, εκτός από το να είμαι μαμά. Ένα μεγάλο μουόνειρο ήταν να κάνω ένα μεταπτυχιακό. Και ήταν το πιο δύσκολο πράγμα από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα, γιατί ήμουν σε άλλη ηλικία από ό,τι συνηθίζεται, με δύο παιδιά και σε ξενόγλωσσο πανεπιστήμιο. Κάθε μήνα έλεγα «Ποιον κοροϊδεύω; Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου». Όμως τα κατάφερα και μου έδωσε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι έκανα κάτι που έμοιαζε αδύνατο. Όταν το τελείωσα, είπα ότι «Δεν θέλω να διαβάσω τίποτα εκτός από περιοδικό». Λίγους μήνες μετά αποφάσισα να γραφτώ στο τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και να το κάνω επάγγελμα. Έκανα προβολή στο μέλλον και μου άρεσε πολύ η ιδέα να φτιάξω το δικό μου γραφείο”.

Σε λίγο καιρό την Ράνια Θρασκιά θα την απολαμβάνουμε μέσα από το Joy.

Read More

And More