Roger Moore: Όσα είχε αποκαλύψει για τον έρωτα της ζωής του και την τελευταία του σύζυγο!

Ενας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς βρετανούς ηθοποιούς με παγκόσμια καριέρα και με εμβληματικούς ρόλους στο παλμαρέ του ο Roger Moore πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Ο ηθοποιός θα μπορούσε να έχει όποια γυναίκα θέλει. Όπως ο James Bond, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία, έτσι και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες στο Hollywood. Όμως, όπως εξομολογήθηκε το 2014 σε μια συνέντευξή του στην εκπομπή του BBC Radio 3 ‘Private Passions’, άφησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του να φύγει. Ο ηθοποιός υπήρξε κρυφά ερωτευμένος με την συμπρωταγωνίστριά του Eleanor Parker στην ταινία ‘Interrupted Melody’. Η ηθοποιός που υποδύθηκε την βαρόνη Schraeder στην ‘Μελωδία της Ευτυχίας’ και δεν έμαθε για τα συναισθήματα του Moore ποτέ, ούτε πριν πεθάνει τον Δεκέμβριο του 2013.

«Ήμουν πολύ τυχερός που έκανα μια ταινία με την Eleanor Parker που υποδύθηκε την Marjorie Lawrence, μια αυστραλιανή τραγουδίστρια της όπερας που έπασχε από πολιομυελίτιδα. Εγώ έπαιζα τον αδερφό της και είχαμε ειδικούς στην όπερα και δεδομένου ότι είχαμε μεγάλη αγάπη για την μουσική, περάσαμε πολύ όμορφα», ενώ τόνισε ότι στην ερώτηση ποια συνεργασία του θεωρεί πιο σημαντική, η απάντηση είναι «η Eleanor Parker ήταν η πρώτη και μοναδική καταξιωμένη ηθοποιός, που ενδιαφερόταν και δεν ήταν καθόλου εγωίστρια. Ήμουν κρυφά ερωτευμένος μαζί της. Φυσικά, εκείνη ήταν παντρεμένη με έναν εκπληκτικό ζωγράφο κι εγώ ήμουν επίσης παντρεμένος».

Η Parker ήταν τότε 33 ετών και 5 χρόνια μεγαλύτερη από τον Moore ενώ είχε ήδη κερδίσει φήμη από τους ρόλους της στο ‘Detective Story’ και στο ‘Caged’. Ο ηθοποιός ήταν τότε στις αρχές της καριέρας του πολύ πριν γίνει γνωστός από την τηλεοπτική σειρά ‘Ivanhoe’ αλλά και τον ρόλο του ως James Bond. Εκείνος ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια Dorothy Squires, την δεύτερη από τις τέσσερις συζύγους του κι η Eleanor ήταν παντρεμένη με τον τρίτο σύζυγό της, τον ζωγράφο πορτρέτων του Hollywood, Paul Clemens. Η ηθοποιός που είχε προταθεί για 3 Oscars, έφυγε τον Δεκέμβρη του 2013 από τη ζωή χωρίς να μάθει ποτέ τον συναισθηματικό αντίκτυπο που είχε πάνω στον νεαρό τότε Roger. Μάλιστα, οι δυο τους δεν έτυχε να συνεργαστούν ξανά, ενώ δεν είναι γνωστό αν μετά το τέλος των γυρισμάτων του’ Interrupted Melody’ κράτησαν επαφή.

Το 2014, ο ηθοποιός δήλωνε φυσικά ερωτευμένος με την σύζυγό του, Kristina Tholstrup, με την οποία όπως έλεγε χόρευε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Μάλιστα μια μελωδία του Mozart ήταν η αγαπημένη τους: «την έχω στο κινητό μου και 10 λεπτά πριν κοιμηθούμε, την ακούμε. Η γυναίκα μου σπούδασε μπαλέτο και χορεύει κι εγώ σηκώνομαι και προσπαθώ να χορέψω. Ακούμε μουσική και μετά σβήνουμε το φως». Ο Moore χαρακτήριζε τον εαυτό του ρομαντικό, ενώ εκτός από τον μεγάλο έρωτα της ζωής του που άφησε να φύγει, μετανιώνει και για άλλη μια απόφαση, να εγκαταλείψει την επιθυμία του να μάθει να παίζει βιολί: «Όταν ήμουν 8 ένας θείος μου μού έδωσε ένα βιολί και ο πατέρας μου με πήγε σε καθηγητή για να ξεκινήσω μαθήματα. Μετά από 6 εβδομάδες ο καθηγητής του είπε ότι ξόδευε άσκοπα τα χρήματά του και τον χρόνο μας. Ήταν μια από τις πιο μεγάλες μου απογοητεύσεις, κάτι για το οποίο μετανιώνω». Ο Roger Moore ανέφερε τις μελωδίες του Puccini και του Verdi ως αγαπημένες του, αφού εκτός από τα γυρίσματα της ταινίας ‘Interrupted Melody’, ‘έντυσαν’ μουσικά τον κρυφό έρωτά του για την Eleanor Parker ενώ εξακολουθούν να τον συνοδεύουν και στον ευτυχισμένο γάμο του με την τελευταία του σύζυγο.

Read More

And More