Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.09.2017 | 08:25

Σάκης Ρουβάς - Κάτια Ζυγούλη: Στο Ζάππειο για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας! [pics] .

Σάκης Ρουβάς - Κάτια Ζυγούλη: Στο Ζάππειο για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας! [pics] .
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Στο Ζάππειο με αφορμή τις εργασίες για το 5ο New York Times Athens Democracy Forum που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας και θα διαρκέσει ως τις 17 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν την Παρασκευή ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Το γνωστό ζευγάρι έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και παρακολούθησε την ομιλία της κουμπάρας του Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», από το βήμα του 5ου ετήσιου Athens Democracy Forum, υπογράμμισε τον ιστορικό και διαχρονικό ρόλο της Ελλάδας στη διάδοση του δημοκρατικού ιδεώδους και στη θεμελίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Irina Bokova, Νικόλαος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, η Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy HUMAN RIGHTS”, κυρία Kerry Kennedy και ο Πρόεδρος της Coca Cola Bryan Smith.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της στο Ζάππειο Μέγαρο είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας και ως Ελληνίδα νιώθω ευγνωμοσύνη που οι New York Times τιμούν την Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, διοργανώνοντας εδώ ένα τόσο σημαντικό φόρουμ, και μάλιστα σε ιστορικούς χώρους, όπως το Προεδρικό Μέγαρο, το Ζάππειο Μέγαρο, η Στοά Αττάλου και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, χώρους συνώνυμους με τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και του πολιτισμού, χώρους κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κάτω από τον Παρθενώνα το σύμβολο της Δημοκρατίας, που αιώνες τώρα μέσα από την ιστορία και την αρμονία του, εμπνέει αξίες που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ειρήνης όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, ο διάλογος, η διεθνής εκεχειρία και η συμφιλίωση των λαών…

Irina Bokova, Kerry Kennedy, Bryan Smith

Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη για την ευκαιρία που δόθηκε στο Ίδρυμά μας και στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Δημοκρατίας διοργανώνοντας το στρογγυλό τραπέζι για τους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την εκπλήρωση αυτών των στόχων και όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι του ΟΗΕ αποτελούν τον χάρτη και την πυξίδα των ανθρωπιστικών δράσεων μας για τα παιδιά και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κι ενδυναμώνουν τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές… Αυτή τη μέρα όπου γιορτάζουμε τη Δημοκρατία ας ευχηθούμε ο «Αθηναϊκός Ουμανισμός» και η ελευθερία έκφρασης που γεννήθηκαν και έλαμψαν στον Χρυσό αιώνα του Περικλή, να εμπνέουν τον αγώνα για τη συμμετοχική δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του πολίτη μέσα σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Από τη πλευρά μου, ως Ελληνίδα πολίτης και ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχω δεσμευτεί σ’ αυτόν τον αγώνα και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μοιράζεστε αυτό το όραμα και αγωνίζεστε να το κάνετε πραγματικότητα μέσα από την καθημερινή σας δράση».

Νωρίτερα το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum με κέντρικο θέμα «Λύσεις για έναν κόσμο που αλλάζει» η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, η Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy HUMAN RIGHTS”, κυρία Kerry Kennedy και ο Πρόεδρος της Coca Cola Bryan Smith, συζήτησαν με φοιτητές από διαφορετικές χώρες το ζήτημα της γεφύρωση του χάσματος των γενεών και το φαινόμενο της μείωσης του ενδιαφέροντος των νέων ανθρώπων για τις συμμετοχικές διαδικασίες.

Irina Bokova, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

 


Η κυρία Irina Bokova και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με 3 φοιτήτριες που συμμετείχαν στο φόρουμ 

 


Η κυρία Irina Bokova και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με ομάδα φοιτητών απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φόρουμ
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10