Σάκης Ρουβάς: Το πάθος του με το brazilian jiu jitsu και η συμμετοχή του σε αγώνες!

Την πρώτη φορά που ανακαλύψαμε την αγάπη του Σάκη Ρουβά για το βραζιλιάνικο jiu jitsu ήταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το φαντασμαγορικό show The ace of hearts tour. Τότε, έκανε ανελλιπώς προπόνηση και ήταν μαζί με το cross fit, οι δύο καλύτεροι τρόποι άσκησης.

Βέβαια, έχει συνηθίσει να προπονείται από πολύ μικρός κάνοντας μάλιστα και πρωταθλητισμό. Η αγάπη αυτή, λοιπόν, για τον αθλητισμό είναι κάτι που όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει. Προσπαθεί να την περάσει και στα παιδιά του, όχι απλά συμβουλεόντάς τα αλλά δίνοντας το παράδειγμα.

Μου αρέσει αυτή η αναμέτρηση με τον εαυτό σου που σου καλλιεργεί το cross fit. Αντίστοιχα στο Brazilian jiu-jitsu έχεις να αναμετρηθείς με έναν αντίπαλο“, είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό People o κορυφαίος Έλληνας σταρ.

Στο jiu-jitsu τον μύησε ένας φίλος και συνεργάτης του. “Πήγα μια μέρα μαζί του στην προπόνηση. Μου άρεσε πάρα πολύ και ξεκίνησα. Η λογική είναι να μπορείς να αντεπεξέλθεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να είναι πολύ πιο μεγαλόσωμος από εσένα“, περιγράφει ο Σάκης στην ίδια συνέντευξη.

Προπονητής του τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιώργος Κατσινόπουλος. Μέχρι τώρα δεν τον είχαμε δει να συμμετέχει σε αγώνες. Μέσα στο γυμναστήριο βέβαια κοντραριζόταν με τους πάντες. Συχνά πηγαίνει incognito και σε fight show. Το επόμενο βήμα θα είναι επομένως, να κατέβει και σε επίσημους αγώνες!

Με τον τον τρόπο αυτό ξεκίνησε και το μήνα του. Κατά τη διάρκεια της προπόνησής του έβγαλε μάλιστα και μια selfie με τους συναθλητές του στο Fighters Club Αθανασόπουλος, στην Παλλήνη.

Read More

And More