Shakira: Τραγουδά συγκινημένη για τον μικρό… Aylan

Στο πλευρό των προσφύγων της Συρίας η Shakira. Η Κολομβιανή σταρ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του ΟΗΕ και ζήτησε στον κόσμο να μην αγνοήσει τον τραγικό θάνατο του μικρού Aylan και όλων των παιδιών που σκοτώνονται καθημερινά σε αυτόν τον πόλεμο.
“Η εικόνα του μικρού αγοριού ξαπλωμένο νεκρό στην ακτή είναι τραγική. Δεν πρέπει να την αγνοήσουμε, δεν πρέπει να την ξεχάσουμε. Πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στους πρόσφυγες”, δήλωσε με σθένος και πρόσθεσε πως ίσως περνάμε “την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση όλων των εποχών”.
Στη συνέχεια της ομιλίας της ανέφερε: “Πρέπει να ενωθούμε και να ζητήσουμε μια διέξοδο απέναντι σε αυτήν την κρίση. Οι πρόσφυγες αξίζουν να έχουν ένα σπίτι. Ξέρω πως υπάρχει και ρατσισμός απέναντί τους, αλλά ελπίζω πως σύντομα τα δικαιώματα και οι ανάγκες των ανθρώπων θα πάψουν να βρίσκονται κάτω από σημαίες, σύνορα, αριθμούς και ρατσισμό”.
Και λίγο μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε, όταν τη ρώτησαν πιο τραγούδι θα αφιέρωνε στη μνήμη του άτυχου αγοριού, άρχισε να τραγουδά το “Imagine” του John Lennon.
“Νομίζω ότι οι στίχοι αυτού του τραγουδιού του Joh Lennon… Φαντάσου, φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να μοιράζονται τον κόσμο. Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε; Τι μας εμποδίζει;”

Read More

And More