Σήμερα το τελευταίο αντίο στον “γκουρού” των Beatles, Αλέξη Μάρδα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Μάρδα, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο άνθρωπος που έγινε ο γκουρού των Beatles στην Ελλάδα και υπήρξε παντρεμένος με την Τάνια Τρύπη, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα θα του πουν το τελευταίο αντίο σήμερα στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Η είδηση του θανάτου του Αλέξη Μάρδα, σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αν και τα τελευταία χρόνια είχε τραβηχτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μάρδας

Γεννημένος τον Μάιο του 1942, Αλέξης Μάρδας ήταν περισσότερο γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του δόθηκε από τους Beatles, όταν συνεργάστηκε μαζί τους από το 1965 έως το 1969.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965, εκθέτοντας τα έργα του υπό τον τίτλο Kinetic Light Sculptures στην γκαλερί Indica. Ο Τζον Λένον εντυπωσιάστηκε από το Nothing Box, ένα μικρό πλαστικό κουτί με φώτα που αναβόσβηναν, κάτι που του άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων στούντιο της Apple, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα το 1968.

Ο Αλέξης Μάρδας ακολούθησε τους Beatles και στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ινδία ενώ όταν τα μέλη του συγκροτήματος, εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει να βρουν το κατάλληλο. Τελικά, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Στη δεκαετία του ’90, όμως, παντρεύεται και την Τάνια Τρύπη και αποκτούν μαζί την 23χρονη σήμερα Μαρίνα Μάρδα. Ο γάμος είχε γίνει στην Ύδρα, αλλά τελικά το ζευγάρι δεν κατάφερε να είναι μαζί και αποφάσισε να χωρίσει.

Read More

And More