Σμαράγδα Καρύδη: “Κάνω ό,τι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα!”

“Κάνω ό,τι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα!”, λέει η Σμαράγδα Καρύδη και μιλά ανοιχτά για όλα στο Down Town Κύπρου. Η γνωστή ηθοποιός που ζει τον έρωτά της με τον Θοδωρή Αθερίδη και δεν κρύβεται πια μιλά για τον έρωτα, τα επαγγελματικά της βήματα και το χώρο της ελληνικής showbiz.
“Πάντα τα δίνω όλα (σ.σ. στον έρωτα). Είμαι δοτικός άνθρωπος. Ωστόσο υπάρχει πάντα ένα μικρό κομματάκι που το κρατάμε για τον εαυτό μας. Δεν ξέρω πού είναι όμως και γιατί το κάνουμε αυτό”, είπε η Σμαράγδα Καρύδη στον Αλέξανδρο Πρίφτη και αποκάλυψε πως η αναγνωρισιμότητα δεν της έχει στερήσει τίποτα. “Είμαι ελεύθερος άνθρωπος είμαι κάνω ό,τι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Το κάνω έτσι κι αλλιώς αυτό. Αν δεν με ήξερε κανείς και πάλι θα ζούσα όπως ζω και σήμερα. Η αναγνωρισιμότητα ημάς βοηθά για χαζά και μικρά πράγματα”.

Όσο περνάει ο καιρός, ο έρωτας δεν χάνει τη δύναμή του;
Αυτό έχει να κάνει με τη σχέση των δύο ανθρώπων. Όσο μεγαλώνω δεν απομυθοποιώ αυτό το συναίσθημα. Το απομυθοποιείς όταν τελειώσει κάτι για να είσαι ok και συμβιβασμένος με το τέλος. Ο έρωτας ήταν και είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή. Και δική μου φυσικά.
Όλοι λένε ότι οι σχέσεις είναι ένας αμοιβαίος συμβιβασμός. Μέχρι ποιου σημείου πιστεύεις ότι πρέπει να υποχωρούν και οι δύο;
Μέχρι εκεί που δεν καταπιεζόμαστε. Όταν συμβιβάζεσαι με χαρά, τότε όλα είναι μία χαρά. Όταν, όμως, καταπιέζεσαι, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Χρησιμοποιείς το brand name του ονόματός σου, για να διαπραγματευτείς καλύτερα στις δουλειές;
Μα, με το όνομά μου διαπραγματεύομαι στις δουλειές. Από την άλλη, υπάρχει κρίση, δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, αλλά να ξέρεις ότι οι αμοιβές μου, «το κασέ» που λέμε, έχει πέσει κάτω από το 50% σε σχέση με το πώς ήμασταν πριν από την κρίση. Δεν είναι ότι όλοι «πατάνε» σε αυτό και σου κλαίγονται λέγοντάς σου «ξέρεις, δεν έχουμε λεφτά, οπότε πάρε τα μισά», γιατί πραγματικά συμβαίνει αυτό. Όταν τα εισιτήρια των θεάτρων είναι στο μισό, πώς θα γυρίσω να πω «α, όχι, εγώ δεν θέλω μείωση! Δουλεύω μόνο με αυτά τα λεφτά». Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της εποχής. Ας είμαστε και λογικοί. Δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά που έπαιρνα το 2007 ή το 2008. Δεν υπάρχουν για να τα πάρω!

Δεν διεκδίκησες ποτέ κομμάτι του lifestyle για το όνομά σου;
Είμαι μέσα σε αυτό που λέμε showbiz, είμαι κομμάτι του, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να έχω κάνει κάτι τρομερό. Δεν έκανα ποτέ ντόρο γύρω από το όνομά μου ή κάποιο σκάνδαλο. Θεωρώ, μάλιστα, πως έχω πει πιο πολλά «όχι» από «ναι». Δεν είμαι μαϊντανός, ούτε βγαίνω συνέχεια. Παρόλα αυτά είμαι κομμάτι όλου αυτού. Αλλά προσπαθώ να μην εκτίθεμαι υπερβολικά. Είμαι επιλεκτική στο πού και σε ποιον θα δώσω συνέντευξη, σε ποια εκπομπή θα εμφανιστώ. Προσέχω, για να μην εξαντληθώ και ό,τι κάνω να είναι μέσα στην αισθητική μου.
Πάντα κρατούσες το μέτρο;
Νομίζω πως ναι. Πάντα είχα κάτι που με προστάτευε και με κρατούσε μακριά από πράγματα που δεν ήθελα. Στην αρχή ήταν η αγοραφοβία μου. Αλλά μου βγήκε σε καλό όλο αυτό – η φοβία μου με έσωσε. Δεν συμμετέχω σε πράγματα που δεν μου αρέσουν. Γιατί θέλω να διαφημίζω τη δουλειά μου – και μόνο.
Υπήρξε περίοδος που έκανες επικοινωνιακά λάθη ή είπες πράγματα για τα οποία μετάνιωσες;
Προφανώς κι έχω κάνει λάθη. Μπορεί να έχω πετάξει κάτι που δεν θα έπρεπε, αλλά στη γενικότερη εικόνα δεν νομίζω να έχω πει κάτι τραγικό ή χυδαίο ή άσχημο. Ή κάτι που έχει προκαλέσει άσχημο αντίκτυπο σε μένα. Σε μία συνέντευξη μπορεί να πεις κάτι και να γραφτεί κάπως αλλιώς ή να παρερμηνευθούν τα λόγια σου. Αλλά δεν έκανα ποτέ καμία βαρύγδουπη δήλωση που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας.
Φωτογραφίες: Χάρης Χριστόπουλος

Read More

And More