Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: Μιλούν για την καθημερινότητά τους στη δουλειά αλλά και στο σπίτι!

Είναι ένα από τα ζευγάρια που διαφύλαξαν όσο περισσότερο γίνεται τη σχέση τους από τα μίντια παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να την κρύψουν και μετά από πολλά χρόνια πλέον παραδέχονται ότι μοιράζονται τη ζωή και το σπίτι τους. Φέτος, μετά από 6 χρόνια ο Θοδωρής Αθερίδης συναντιέται ξανά θεατρικά με τη Σμαράγδα Καρύδη, ενώ παίζουν μαζί και στον κινηματογράφο (δες εδώ το ρεπορτάζ από την πρεμιέρα της ταινίας τους). Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε μαζί και μίλησε στο περιοδικό People και μίλησε για την καθημερινότητά του στη δουλειά αλλά και στο σπίτι!

Οι Τέλειοι Ξένοι είναι η νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Θοδωρής και συμπρωταγωνιστεί η Σμαράγδα μαζί με τους Άλκι Κούρκουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιάννο Περλέγκα και Ευαγγελία Συριοπούλου. Το θέμα της ταινίας έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις που γίνονται σε ένα θεωρητικά χαλαρό δείπνο στο σπίτι για τρία ζευγάρια και έναν φίλο τους που κατέφτασε ασυνόδευτος. Ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να κρύβει πολλά.

Η Σμαράγδα έχει κωδικό που κλειδώνει το κινητό της, αλλά ο σύντροφός της τον έχει. “Έχω password μόνο σε περίπτωση που μου το κλέψουν”, εξηγεί. Σε πρόσφατη συνέντευξή της είπε πως παλιότερα έχει μπει σε πειρασμό να ψάξει κινητό συντρόφου της, αλλά δεν της άρεσε καθόλου. “Γενικά δεν μου αρέσει να μπαίνω σε διαδικασία ψαξίματος. Είναι επώδυνο και για τον άλλον που τον ψάχνεις, αλλά και για σένα τον ίδιο. Γιατί μπαίνεις σε ένα περίεργο τριπάκι. Όταν ψάχνεις θέλεις να βρεις, πρέπει να βρεις. Είναι ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Έχεις κάτι στο μυαλό σου και θέλεις να αποδειχθεί. Νομίζω πως είναι καλύτερα να μην τα σκαλίζεις -και νομίζω πως σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει και η ταινία”.

Και τι γίνεται, λοιπόν, αν υποψιάζεσαι κάτι; Κάνεις σαν να μην τρέχει τίποτα; “Εξαρτάται νομίζω από τη φάση που είσαι και εσύ και η σχέση. Πόσο έτοιμη είσαι να αναμετρηθείς με την αλήθεια , πόσο έτοιμη είσαι να τελειώσεις κάτι. Τον ίδιο προβληματισμό με την ταινία θέτει ουσιαστικά και η παράσταση που κάνουμε φέτος (σ.σ. Το Ψέμα): Το κατά πόσο στις σχέσεις, ειδικά στις ερωτικές, μπορείς να αντέξεις όλη την αλήθεια. Το οτιδήποτε πράττουμε ή σκεφτόμαστε”.

Για την επανασύνδεσή τους στο θεατρικό σανίδι: “Επειδή ζούμε μαζί, δεν είναι σαν να μπαίνει ξανά στην καθημερινότητά μου η Σμαράγδα τώρα, γιατί και αυτά τα 6 χρόνια ξέρει τι αντιμετωπίζω, ξέρω τι αντιμετωπίζει. Άλλο θα ήταν να έχω 6 χρόνια να τη δω”, λέει ο Θοδωρής.

Για το αν είναι πολύ να δουλεύουν και να ζουν μαζί : “Δεν το έχω νιώσει ποτέ σαν βάρος, σαν overdose. Ίσως γιατί τη δουλειά δεν τη βλέπω ως δουλειά. Μου αρέσει. Με τη Σμαράγδα υπάρχει επικοινωνία και έχουμε κοινή αισθητική, κάτι που λύνει πολλά προβλήματα, οπότε όλα λειτουργούν αυταπόδεικτα”, εξηγεί. Όπως έχει ξαναπεί, στη Σμαράγδα πέρα από το αστραφτερό της μυαλό, θαυμάζει πως ποτέ δεν πεισμώνει, ποτέ δεν κακιώνει.

Τι είναι αυτό που μπορεί να τους κάνει να τσακωθούν, στη δουλειά για παράδειγμα; Η Σμαράγδα Καρύδη αποκάλυψε το λόγο: “Καμιά φορά εγώ μπορεί να κολλήσω με μια λεπτομέρεια, που εκείνος δεν βλέπει καν, τον Θοδωρή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η λεπτομέρεια. Βλέπω πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν κι αυτό τον Θοδωρή τον εκνευρίζει. Εμένα με εκνευρίζει που δεν το βλέπει! Αλλά δεν έχουμε ουσιαστικές διαφορές”, εξηγεί γελώντας.

Έχουν συνεργαστεί τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο. Τι προτιμά η Σμαράγδα από τα δύο; “Ο κινηματογράφος έχει τη γοητεία ότι μένει για πάντα. Εγώ ξέρω πως θα γεράσω, θα πεθάνω και θα υπάρχει μια ταινία εκεί, μια καταγραφή μιας στιγμής δικιάς μου μέσα στο χρόνο. Το θέατρο γίνεται σήμερα και του χρόνου είναι μια ανάμνηση. Είναι κάτι που πεθαίνει. Αλλά μου αρέσουν και τα δύο. Επίσης στο θέατρο παίζει όλο το σώμα, ενώ στον κινηματογράφο μπορεί να παίζει μόνο το μάτι σου”.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More