So You Think You Can Dance: Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του χορευτικού show! [pics]

Αντίστροφα μετρούν για την πρεμιέρα του “So You Think You Can Dance” που θα γίνει την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21.00, στον ΑΝΤ1. Η Δούκισσα Νομικού που αυτό το καλοκαίρι θα ντυθεί νυφούλα, θα είναι η οικοδέσποινα του χορευτικού show και θα έχει στο πλευρό της μια ξεχωριστή κριτική επιτροπή με καταξιωμένα ονόματα στο χώρο τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του “So You Think You Can Dance” είναι οι Κωνσταντίνος Ρήγος, Πάνος Μεταξόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Ελένη Φουρέιρα και Ιωάννης Μελισσανίδης. Πέντε προσωπικότητες, με εμπειρία στον καλλιτεχνικό χώρο, φρέσκια ματιά, χιούμορ και μεγάλη αγάπη για το χορό, που για πρώτη φορά στην τηλεόραση, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μοναδικές στιγμές.

Η πρώτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, έγινε το απόγευμα της Μεγάλης δευτέρας στον Ελληνικό Κόσμο, όπου είδαμε για πρώτη φορά το χώρο που γίνονται οι auditions του παιχνιδιού, αλλά και όλη την ομάδα του “So you think you can dance”. Εκεί μάθαμε μάλιστα, πως από τη μέρα ανακοίνωσης των συμμετοχών, το χορευτικό show έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, με περισσότερες από 3.000 υποψηφιότητες και χωρίζεται σε τρεις διαγωνιστικές φάσεις, τις Auditions, τα Bootcamps και τα Live.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε όλα τα είδη χορού από κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό (Jazz-Μοντερνο), Latin – Ballroom, Hip Hop, Break Dance, παραδοσιακούς Χορούς, Oriental, και διάφορα άλλα είδη χορού που βασίζονται στη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Όλοι χορεύουν για ένα σκοπό: Να κατακτήσουν τη θέση του καλύτερου Έλληνα χορευτή. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τηλεθεατές που ψηφίζουν τον αγαπημένο τους χορευτή μέχρι και τον τελικό που θα έχουμε την ανακήρυξη του νικητή. O μεγάλος νικητής θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 €.

Αυτές είναι οι τρεις φάσεις του παιχνιδιού:

Auditions – 1η διαγωνιστική φάση:

Στη διάρκεια των Αuditions, θα παρακολουθήσουμε πάνω από 200 διαγωνιζόμενους, οι οποίοι μπροστά στην κριτική επιτροπή, παρουσίασαν τις χορογραφίες τους διεκδικώντας μία θέση στα live του “So You Think You Can Dance”. Από τις Auditions, στη διαγωνιστική φάση των Βootcamps περνούν οι μισοί, δηλαδή 100 χορευτές.

Βootcamps – 2η διαγωνιστική φάση:

Στη 2η διαγωνιστική φάση των Bootcamps, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει καθώς οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε όλα τα είδη χορού και περνούν από πολλές και διαφορετικές χορευτικές δοκιμασίες. Παράλληλα οι κριτές καλούνται να αποφασίσουν ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση. Κατά τη διάρκεια των Bootcamps θα παρακολουθήσουμε τα performances των υποψηφίων και όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους κριτές για να δώσουν στους καλύτερους 20 χορευτές το πολυπόθητο εισιτήριο για τα live του show. Τα Bootcamps όπως και τα Auditions πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Live – 3η διαγωνιστική φάση:

Οι 20 καλύτεροι χορευτές (10 γυναίκες & 10 άνδρες) που πέρασαν με επιτυχία τη φάση των Bootcamps περνούν στη φάση των Live και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να μας καταπλήξουν με τις χορευτικές τους ικανότητες και να διεκδικήσουν τον πολυπόθητο τίτλο του καλύτερου Έλληνα χορευτή.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More