Στέφανος Μιχαήλ: Ο ζεν πρεμιέ του Μπρούσκο αποκαλύπτεται!

Τα τελευταία 4 χρόνια και μετά τη συμμετοχή του στο Μπρούσκο είδε τη ζωή του να αλλάζει και την επιτυχία να του χτυπά την πόρτα με εξώφυλλα, συνεντεύξεις και κορίτσια να τρέμουν στην αγκαλιά του προσπαθώντας να βγάλουν μια selfie. Ο Στέφανος Μιχαήλ όμως παραμένει ο ίδιος. Χαρούμενος και ευτυχισμένος, αλλά ίδιος και μιλάει για όλα, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, στον Πιερή Παναγή και το περιοδικό Omikron.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ Όλα είναι διαχειρίσιμα φτάνει να ξέρεις ποιος είσαι και από πού ξεκίνησες. Είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν στο δρόμο, να θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί σου. Στην Αθήνα γίνεται πανικός ενώ έχει πλάκα γιατί τώρα πια, με αναγνωρίζουν και εκτός Ελλάδας. Πέρασα από Σερβία και με αναγνώριζαν στο αεροδρόμιο, το ίδιο και στο Μαϊάμι, ήμασταν Ρόδο για γυρίσματα και μας μιλούσαν Εβραίοι, Ισραηλίτες γιατί εκεί ξεκίνησε να προβάλλεται πριν μερικούς μήνες. Είναι ωραίο όταν συμβαίνει αυτό.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Η συναισθηματική μοναξιά δεν είναι εύκολη. Όλοι οι άνθρωποι, νομίζω, θέλουν το πρωί να ξυπνoύν με έναν άνθρωπο που τον αγαπούν, που είναι ερωτευμένοι μαζί του. Σήμερα δεν είμαι σε σχέση ούτε θέλω να είμαι μαζί με μια κοπέλα, απλά για να πω ότι είμαι μαζί της. Δεν θέλω να παίζω με συναισθήματα.

ΕΡΩΤΑΣ Οι σχέσεις μου μέχρι σήμερα ήταν ένα, ενάμιση χρόνο. Το πράγμα μετά σκάλωνε… Γενικά πετύχαινα περιπτώσεις περίεργες. Μου έτυχε να είμαι ερωτευμένος, να με θέλει κι εκείνη αλλά να μην μπορούμε να είμαστε μαζί, γιατί ήταν σε άλλη σχέση. Αυτό μέχρι να το ξεπεράσω έπαιρνε κάποιους μήνες γιατί είμαι συναισθηματικός τύπος. Αυτό συνέβη 3-4 φορές χωρίς να το επιδιώξω.

ΖΩΗ Μου έτυχε να ρίξω την αξιοπρέπεια μου για έναν έρωτα όταν ήμουν πιο μικρός. Κάνεις, παθαίνεις και μαθαίνεις. Έτσι πάει η ζωή.

ΗΤΤΑ Δεν θα μπορούσα να είμαι το τρίτο άτομο σε μια σχέση. Θεωρώ πως αν κάνεις κάτι τέτοιο δεν έχεις αυτοεκτίμηση, είναι ήττα. Μου έχει συμβεί να είναι στα χωρίσματα μια κοπέλα και να προσπαθεί να ξεκινήσει κάτι άλλο. Βλέπεις όμως ότι υπάρχει κάτι, μια μαυρίλα που δεν την αφήνει να προχωρήσει.

ΘΥΜΟΣ Θυμώνω με το δήθεν των ανθρώπων και με τα «ψώνια». Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να ψωνίζονται κι όμως κάνουν κάτι απλά και μόνο για να τους δουν οι άλλοι.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Επέλεξα να συνεχίσω να μένω στην Καλαβασό. Εδώ έχω όλα όσα θέλω να κάνω κι αυτά που με ευχαριστούν. Έτσι κερδίζω μια ισορροπία που δεν είμαι σίγουρος αν θα είχα, αν ζούσα αλλού. Δεν θέλω να νιώθω ότι είμαι σε ένα κλουβί, θέλω να είμαι ελεύθερος.

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Ο πατέρας μου είναι από την Κύπρο και η μητέρα μου από την Αυστρία. Γνωρίστηκαν στη θάλασσα όταν η μάνα μου ήρθε για διακοπές. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρξαν δυο κουλτούρες στο σπίτι, γιατί η μάνα μου εντάχθηκε γρήγορα στην κυπριακή κουλτούρα. Το μόνο που υπήρξε διπλό ήταν η γλώσσα γι’ αυτό μεγαλώνοντας έμαθα δυο γλώσσες ταυτόχρονα: ελληνικά και γερμανικά.

ΛΙΜΑΝΙ Θέλω μέχρι τα 40 μου να έχω βρει τη γυναίκα της ζωής μου και να κάνουμε μερικά παιδιά. Μου αρέσει η αρχή της οικογένειας. Θέλω, λοιπόν, μέχρι τότε να είμαι κατασταλαγμένος. Να βρω το λιμάνι μου και να παρκάρω.

ΜΠΡΟΥΣΚΟ Κανείς στην Κύπρο δεν έζησε ξανά, σε τόση έκταση αυτό που ζούμε σήμερα. Πρόκειται για μια δουλειά που προβάλλεται σε 54 χώρες. Κανείς δεν τον περίμενε αυτό. Κανείς μας.

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ Δεν υπήρξα ποτέ. Ξέρω ότι η εμφάνισή μου ήταν το βασικό κλειδί για να μπω στην τηλεόραση. Δεν μπορείς να μείνεις σε αυτή τη δουλειά αν επαναπαυτείς μόνο σε μια ωραία εικόνα, επειδή είσαι όμορφος. Θέλει σκληρή δουλειά.

ΟΥΡΑΝΟΣ Όταν είμαι ερωτευμένος το μόνο που θέλω είναι να την κάνω χαρούμενη, γιατί όταν είναι χαρούμενη, είμαι δέκα φορές περισσότερο εγώ. Θέλω να είμαι μαζί της συνέχεια, να την ακούω συνέχεια, να ανταλλάζουμε μηνύματα, να τη βλέπω και να με βλέπει στα μάτια. Πέρασα έναν τέτοιο έρωτα, χωρίς όμως να τον ζήσω απόλυτα. Υπήρχαν σκιές και σύννεφα. Ονειρεύομαι έναν έρωτα σαν καθαρό ουρανό.

SELFIES Με παίρνουν κοριτσάκια στην αγκαλιά τους και τρέμουν προσπαθώντας να βγάλουν φωτογραφία. Νιώθω ότι η καρδιά τους θα φύγει. Δεν ξέρω πώς να αντιδράσω… Κάποιοι τη βλέπουν κάπως και τους ενοχλεί και κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι κομμάτι της δουλειάς και είναι αναπόφευκτο. Είναι όμως δυνατόν να με ενοχλεί ή να το παίζω σνομπ;

ΤΑΛΕΝΤΟ Όταν δεν έχεις ταλέντο σε αυτή τη δουλειά μπορείς να αντέξεις για μια σεζόν και μετά θα κάνεις τη γλάστρα. Αυτό το ακούω και από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς. Ο Γιώργος Ζένιος μου είπε ότι «αν δεν έχεις ταλέντο, σε όσες σχολές θέλεις πήγαινε, ταλέντο δεν θα αποκτήσεις».

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα κάνω αυτή τη δουλειά μόνιμα. Χαίρομαι που κάνω τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια άλλη διαδικασία, θέλει άλλη προετοιμασία και δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος ακόμη.

ΧΡΟΝΟΣ Όταν έχω ελεύθερο χρόνο θέλω να πηγαίνω για καφέ, να βρίσκομαι με φίλους, να πηγαίνω ψάρεμα ή βόλτες με τους σκύλους μου, να παίζω μπάλα, τένις. Δεν μου αρέσει να κάθομαι και να βλέπω το ταβάνι. Θέλω να τα προλάβω όλα.

ΨΩΝΙΟ Μια μεγάλη επιτυχία όπως αυτή του Μπρούσκο μπορεί να ξεσηκώσει. Από τη στιγμή όμως που νιώθεις ότι είσαι «κάποιος» χάνεις την μπάλα. Το να παίζω σε 54 χώρες δεν είναι απλό, ούτε τυχαίο. Δεν θα μείνω όμως εκεί. Αυτό θα τελειώσει σε μερικούς μήνες. Θέλω να είμαι προσγειωμένος.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Ο χρόνος σε ωριμάζει θέλοντας και μη. Οι εμπειρίες μας αλλάζουν και κάθε μέρα είναι στο χέρι μας αν θα είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι από χθες.

Read More

And More