Γνωστοί Έλληνες στηρίζουν τους ανθρώπους που ζουν με AIDS

«Αν ήμουν θετικός στον HIV θα γελούσες με τα αστεία μου;», ρωτά ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η Καίτη Γαρμπή αναρωτιέται «Αν ήμουν θετική στον HIV θα με φιλούσες;»

Πρόκειται για ιδιαίτερα ανθρώπινα ερωτήματα, που από σήμερα το πρωί απασχολούν, και θα απασχολούν για πολλές ακόμα ημέρες, τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Με τη συμμετοχή οικείων στο ευρύ κοινό προσώπων η μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Ζωής πραγματοποιεί μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS και ειδικότερα το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με αυτό.

Ετσι στην καμπάνια «Αν ήμουν θετικός/ή» ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Καίτη Γαρμπή, η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών, η Βίκυ Αρβανίτη, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Βίκυ Καγιά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Μαρία Μπακοδήμου, η Αννα Κουρουπού, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Μιχάλης Μουρούτσος και ο Παύλος Μάμαλος προσκαλούν τον αποδέκτη του μηνύματος ουσιαστικά να σκεφτεί για το αν μπορεί, χωρίς διακρίσεις, ένα οροθετικό άτομο να είναι ενεργό και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Οι αφίσες με τα ερωτήματά τους έχουν ήδη αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης (αποτελεί προσαρμογή της αντίστοιχης καμπάνιας της γαλλικής οργάνωσης AIDES, που από το 1984 στηρίζει οροθετικά άτομα) επιδιώκει την υπεύθυνη ενημέρωση μέσα από έναν διαφορετικό, περισσότερο βιωματικό τρόπο προσέγγισης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την πρόληψη και την εκπαίδευση. Η καμπάνια προσπαθεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα που ο καθένας μας ενδεχομένως να έχει για τα άτομα με HIV/AIDS έχοντας ως στόχο της να άρει τις προκαταλήψεις. Και όπως λένε στο «Εθνος» οι συμμετέχοντες «…για μας η απάντηση είναι θετική, από εσένα ζητάμε απλά να σκεφθείς τη δική σου».

Read More

And More