Συγκλονισμένος ο Θέμης Σοφός από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Τι αποκάλυψε η Σταματίνα για τη φιλία τους [vid]

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου, γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Νώντα Ζαφειρόπουλου συγκλόνισε τον πολιτικό κι όχι μόνο, κόσμο της χώρας.

Συγκλονισμένος είναι και ο φίλος του Θέμης Σοφός. Οι δύο δικηγόροι έκαναν αρκετή παρέα, όπως αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από την εκπομπή της “Happy Day”. Η παρουσιάστρια του Alpha μίλησε για την πολύ καλή σχέση του συζύγου της με τον αδικοχαμένο δικηγόρο και μάλιστα η τελευταία τους συνάντησε ήταν στην ομιλία του Θέμη με αφορμή την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνέχεια μίλησαν για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και για το ήθος του χαρακτήρα του και οι υπόλοιποι συνεργάτες της εκπομπής που τον γνώριζαν.

Ο Θέμης Σοφός μίλησε όμως και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για τη σχέση του με τον εκλιπόντα. «Καταρχάς να σας πω ότι ο νομικός κόσμος, σύσσωμος, είναι συντετριμμένος διότι και μόνο το άκουσμα της απώλειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον άνανδρο τρόπο με τον οποίο του επιτέθηκαν, μας δημιουργεί θλίψη, συντριβή και οργή. Βεβαίως πρέπει να σας πω ότι ο Μιχάλης υπήρξε για όλους τους δικηγόρους ένας καλός φίλος, ένας καλός συνάδελφος, ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο άξιων παιδιών. Επειδή δεν σας κρύβω λόγω της προσωπικής σχέσης που είχαμε, ο πατέρας του και ο πατέρας μου υπήρξαν επί δεκαετίες φίλοι, οι οικογένειες μας ήταν πολύ κοντά και η απώλεια είναι δυσθεώρητη, είναι μεγάλη, και ο πόνος του νομικού κόσμου είναι μεγάλος», είπε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154. Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του δικηγορικού γραφείου. Το ραντεβού φαίνεται πως ήταν προκαθορισμένο. Αυτό που δεν μπορούν να πουν ακόμη οι Αρχές με σιγουριά, όμως, είναι αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ή αν το ραντεβού «χάλασε» κάπου στην πορεία και οι δράστες δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο.

Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας νεαρός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος έφυγε και όταν οι δυο «πελάτες» αποχώρησαν, μπήκε στην αίθουσα ξανά για να βρει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα με μία σφαίρα στο θώρακα. Ένα χτύπημα που άφησε νεκρό τον 52χρονο δικηγόρο, πατέρα δυο παιδιών.

Read More

And More