Συγκλονίζει η Δέσποινα Μοιραράκη: “Κακοποιήθηκα από τον πρώτο μου άντρα σωματικά και ψυχολογικά”

“Κακοποιήθηκα από τον πρώτο μου άντρα όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Ήθελε συνεχώς να με ταπεινώνει”, αποκάλυψε η Δέσποινα Μοιραράκη στο Down Town, μιλώντας για τον πρώτο της γάμο.

Η βασίλισσα των χαλιών, όμως, ζει πια το δικό της love story στο πλευρό του συζύγου της Γιάννη Κοντούλη… “Αγκάθι” όμως, στην καθημερινότητά της είναι η οικονομική κρίση και γι’ αυτό δεν δίστασε να μιλήσει ως επιχειρηματίας μέχρι και στον υπουργό…

Παραπονέθηκες στους υπουργούς Σταθάκη και Τσακαλώτο και έγινες το πρόσωπο της εβδομάδας.

Θα σου πω τι ακριβώς συνέβη. Ήμουν συνεχώς στο Hilton τις τελευταίες μέρες και έβλεπα τους Τσακαλώτο – Σταθάκη να πηγαινοέρχονται στο ξενοδοχείο για μια διαπραγμάτευση. Μαζί τους συνεργεία και δημοσιογράφοι. Τους πλησίασα λοιπόν καλοπροαίρετα και ναζιάρικα και μίλησα εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού: «Επιτέλους τελειώνετε με αυτές τις διαπραγματεύσεις γιατί έχει ναυαγήσει το εμπόριο. Και όταν ναυαγεί το εμπόριο, ναυαγεί ολόκληρη η χώρα». Αμέσως με αναγνώρισαν. Κοντοστάθηκαν, με κοίταξαν και επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής. Δεν ήθελαν, φαντάζομαι, να ανοίξουν αυτή την κουβέντα.

Δεν έμεινες όμως εκεί. Πλησίασες και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ναι, το ίδιο βράδυ ήρθε στο ξενοδοχείο ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιάννης Στουρνάρας. Πιάνω τον άντρα μου και του λέω: «Θα πάω να μιλήσω στον Στουρνάρα». Εκείνος απόρησε: «Τι σε έχει πιάσει πια;» Πήγα τελικά, αλληλοχαιρετηθήκαμε και μιλήσαμε για εμπόριο, ΦΠΑ και οικονομία. Ήθελα να του μεταφέρω τον σφυγμό της ελληνικής οικονομίας. Κάποια στιγμή με ρώτησε μάλιστα αν έχω πάει Ινδία, Περσία και Πακιστάν. «Και όχι μόνο», του απάντησα.

Πόσο σε έχει επηρεάσει η τωρινή οικονομική κατάσταση;

Με την κρίση ο τζίρος έπεσε 70%. Είναι τρομακτικό ποσοστό, μιλάμε για οικονομική καταστροφή. Αν δεν είχα ανοιχθεί εγκαίρως στο εξωτερικό (Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία), θα είχα κλείσει τις επιχειρήσεις μου. Γενικά η επιχειρηματικότητα έχει πεθάνει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ένας υγιής επιχειρηματίας. Είμαι μια αυτοδημιούργητη γυναίκα της διπλανής πόρτας. Αγωνίστρια εμπόρισσα. Ούτε πλούτη έχω ούτε κότερα και βίλες. Την πονάω τη δουλειά μου και παλεύω καθημερινά γι’ αυτήν.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η κατάσταση σου δημιούργησε τόσο άγχος που έχασες τα μαλλιά σου;

Ναι, αλήθεια είναι. Τον Ιανουάριο του 2014 μου έμειναν όλα τα μαλλιά στο χέρι. Μέσα σε μια εβδομάδα έχασα όλα τα μαλλιά μου διότι είχα στρεσαριστεί πολύ. Πάντα πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου ως επιχειρηματίας. Έβλεπα να έρχονται νέα χαράτσια, ΕΝΦΙΑ και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Πήγα να τρελαθώ. Έκανα μια εξειδικευμένη εξέταση που λέγεται τριχοριζόγραμμα. Δύσκολα ανατρεπόταν η κατάσταση, με βοήθησε πολύ ο δερματολόγος μου. Σήμερα δεν φοράω καν τρέσα. Δεν πτοήθηκα, όμως, γιατί η ζωή με έχει μάθει να αγωνίζομαι.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town που κυκλφορεί!

Read More

And More