Συγκλονίζει η Λούκα Κατσέλη ένα χρόνο μετά το θάνατο του συζύγου της: “Η απουσία του Μάκη είναι εκκωφαντική”

Έζησαν μαζί 34 ολόκληρα χρόνια μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Τον Απρίλη του 2016, η Λούκα Κατσέλη έχασε τον σύζυγό της Γεράσιμο Αρσένη και βυθίστηκε στο πένθος. Η γνωστή πολιτικός και πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πέρασε μια δύσκολη περίοδο, αλλά τώρα προσπαθεί να κρατά μόνο τις καλές αναμνήσεις. Στο πλευρό τη άλλωστε έχει πάντα την κόρη της Αμαλία Αρσένη, αλλά και τον γιο της Δημήτρη από τον πρώτο της γάμο.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, η Λούκα Κατσέλη στάθηκε στο ύψος της και προσπάθησε να μην λυγίσει ακόμη και στα δύσκολα, αλλά μιλώντας για πρώτη φορά στην Espresso και την Βίβιαν Μπενέκου, μετά το θάνατο του άντρα της παραδέχεται: “Η απουσία του Μάκη είναι τρομερά εκκωφαντική”.

Μιλώντας για τη ζωή της με τον Γεράσιμο Αρσένη, αποκαλύπτει: “Κοιτάζοντας πίσω, αισθάνομαι ότι ήταν θείο δώρο η ζωή μαζί του. Ζήσαμε 34 χρόνια μιας πολύ γεμάτης σχέσης. Ήταν ένας άνθρωπος σπάνιος ως προς την ακεραιότητα, το ήθος, την τρυφερότητα, την σοφία του και θεωρώ πως μαζί με τα παιδιά μας ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός”.
Και συμπλήρωσε: “Γνωριστήκαμε το 1980, στο Διεθνές Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια έντονη έλξη και από τις δυο μεριές, αλλά ήταν αδήλωτη. Εκδηλώθηκε το 1983… Πρώτη φορά βγήκαμε δημοσίως έξω οι δυο μας τον Απρίλη του ’84 την Κεφαλλονιά”.

Πώς έδειχνε την αγάπη του;

“Με τα μάτια, με τα λόγια και τις πράξεις του. Κρατούσε πάντα σημειώσεις. Έγραφε σκέψεις, στίχους και βαθμολογούσε ακόμη και τον εαυτό του… Ο έρωτάς μας κράτησε μέχρι το τέλος”.

Κρατάει ο έρωτας;

“Ναι! Εμείς είμαστε ευλογημένοι να έχουμε μια σχέση που ήταν και συναισθηματική, και πνευματική και ερωτική”

Πηγαίνετε να τον “δείτε”;

Ναι. Για εμένα αυτό είναι ανάγκη.

Read More

And More