Θλίψη στην κηδεία του Πέτρου Φυσσούν – Λίγοι φίλοι στο τελευταίο αντίο

Σε κλίμα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Φυσσούν. Λίγοι φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα χάρισαν το τελευταίο χειροκρότημα στον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακιών στην Αθήνα. Τραγική φιγούρα στην κηδεία η κόρη του Άννια (που πλέον έχει μπει στο μοναστήρι και την αποκαλούν μοναχή Πορφυρία), αλλά και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα του ηθοποιού.

Ανάμεσά τους ήταν η Άννα Φονσου, η Τζένη Ζαχαροπούλου, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κολλάτος, ο Μανώλης Δεστούνης και ο Γιώργος Παπαζήσης.

Ο Πέτρος Φυσσούν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 83 ετών, στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ένα χρόνο μετά το θάνατο της συζύγου του Νικολέτας (Τέτα) Χατζηχρήστου -κόρη του αείμνηστου κωμικού Κώστα Χατζηχρήστου-, ο Πέτρος Φυσσούν εισηχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και ο ταλαιπωρημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Φυσσούν

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα από τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Θοδωρής Κατσαφάδος

Τζένη Ζαχαροπούλου

Μανώλης Δεστούνης

Δημήτρης Κολλάτος

Άννα Φόνσου


Read More

And More