Θοδωρής Μαραντίνης: Σπάει το #HIVstigma

Η παρανόηση σχετικά με το AIDS είναι κάτι που επικρατεί ακόμα και στις πολιτισμένες κοινωνίες. Παρόλο που η ενημέρωση είναι πολύπλευρη και μπορεί να είναι και πολύ άμεση μέσα από την χρήση της τεχνολογίας υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στιγματίζουν ή στιγματίζονται. Από την αντίπερα όχθη όμως υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν να σπάσουν το #HIVstigma. Ο Θοδωρής Μαραντίνης είναι ένας από αυτούς που στηρίζουν την πρωτοβουλία #HIVHEROES.

O frontman των Onirama ποζάρει κρατώντας στα χέρια του το Αυστριακό ανδρικό περιοδικό Vangardist. Πρόκειται για είναι ένα δίγλωσσο (γερμανικά και αγγλικά) διαδικτυακό περιοδικό που τύπωσε την ανοιξιάτικη έκδοσή του χρησιμοποιώντας αίμα που δώρισαν 3 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, ώστε να προστεθεί στο τυπογραφικό μελάνι, με σκοπό να καταγγείλει τον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

Εκτυπώθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο 2.500 αντίτυπα και διατέθηκαν κατόπιν παραγγελίας, έναντι 50 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Το συλλεκτικό τεύχος που κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλο τον τίτλο #HIVHEROES «Οι ήρωες του HIV», κέρδισε φέτος μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία του κόσμου για τους επαγγελματίες στον δημιουργικό τομέα των επικοινωνιών, το Χρυσό Λέοντα Branded Content και το Χρυσό Λέοντα Direct Marketing στο Cannes Lions 2015.

Στην σελίδα hivaids.gr μπορείς να δεις κι άλλα γνωστά πρόσωπα από την Ελλάδα που δέχτηκαν να κρατήσουν το περιοδικό στα χέρια τους και να στείλουν έμπρακτα το μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους που ζουν με HIV και παλεύουν καθημερινά με το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει όσους ζουν με αυτή τη χρόνια νόσο.

Ο Θοδωρής ανέβασε τη δική του φωτογραφία στον λογαριασμό του στο instagram θέλοντας να κάνει ακόμα πιο δυνατό το μήνυμα της καμπάνιας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τον βλέπουμε να συμμετέχει σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Την περασμένη χρονιά δημιούργησε μαζί με τους Onirama μία ιντερνετική καμπάνια και μας κάλεσε να γίνουμε #enaemeis, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.


Αξίζει να σου θυμίσουμε επίσης και το τραγούδι που είχε γράψει (στίχους και μουσική) με τίτλο “Οι φόβοι του πρίγκιπα” που είναι αφιερωμένο στον αγώνα κατά του Aids.

Read More

And More