Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα σε βάλουν (θες, δεν θες) στο κλίμα των ημερών!

Ήρθαν επιτέλους Χριστούγεννα και στα αυτιά σου πάντα κουδουνίζουν τα ίδια υπέροχα τραγούδια. Είναι η μοναδική γιορτή του χρόνου που έχει τραγουδηθεί τόσες πολλές φορές και από τόσους πολλούς καλλιτέχνες. Ευκαιρία λοιπόν να τα θυμηθείς, να τα βάλεις ξανά και ξανά και να μπεις βρε παιδί μου στο πνεύμα και στο κλίμα των Χριστουγέννων. Μπορεί φέτος να είναι πιο δύσκολο από ποτέ, όμως αξίζει να χαλαρώσεις λίγο!

Να ξαπλώσεις στο κρεβάτι ή να καθίσεις στο παράθυρο με ένα ποτήρι ζεστό καφέ, ένα κόκκινο κρασί και να ταξιδέψεις! Τι λες;

Eartha Kitt – Santa Baby
Η διάσημη Αφροαμερικανή είναι η υπεύθυνη για το πιο παιχνιδιάρικο γιορτινό τραγούδι. Το Santa Baby, μπορεί να ακούγεται πολύ “προχώ”, είναι όμως αισίως 58 χρόνων! Το σέξι τραγούδι ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1953. Από τότε το διασκεύασαν δεκάδες τραγουδίστριες μεταξύ των οποίων η Madonna και η Britney Spears.

Frank Sinatra – White Christmas 1957
H μαγευτική του φωνή υπογράφει ένα από τα πιο ήρεμα και ρομαντικά τραγούδια Χριστουγέννων. Τα Λευκά Χριστούγεννα όπως τα ονειρευόμαστε όλοι μας άλλωστε μέσα στο χιόνι! Το βίντεο είναι από το διάσημο show του ερμηνευτή που έκανε θραύση τη δεκαετία του ’50 στην αμερικανική τηλεόραση. Η συγκεκριμένη λήψη χρονολογείται από το 1957

Elvis Presley – Blue Christmas
Ο Βασιλιάς της ροκ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου. Blue – θλιμένα – Χριστούγεννα σε ένα εντυπωσιακό live unplugged από το 1968! Ζήτω ο βασιλιάς…

Wham! – Last Christmas
Το ξέρω! Είναι φορές που εύχεσαι για μία και μόνη χρονιά να μην ακούσεις και πάλι το Last Christmas. Όταν όμως ξεκινά, όσο προχωρά το κουπλέ του, τόσο το σιγοτραγουδάς. Ο George Michael μπορεί να μην είναι και ο… πιο παραγωγικός τραγουδιστής, όταν όμως κυκλοφορεί κομμάτι τότε γίνεται σίγουρη επιτυχία. Το 1984 το Last Christmas έφτασε στην δεύτερη θέση του Αμερικάνικου Chart! Ποιος ήταν μπροστά του;



Band Aid – Do they Know it’s Christmas (Feed The Word)

Στην πρώτη θέση την ίδια χρονιά βρέθηκε το Do They Know It’s Christmas στο οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους δεκάδες επώνυμοι καλλθτέχνες για να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά της Αφρικής. Το υπέροχο αυτό τραγούδι ήταν μια ιδέα του Bob Geldof!


Mariah Carey – All I Want For Christmas

Είσαι “κάργα” ερωτευμένη; Δεν ξέρεις με ποιον άλλο τρόπο να δείξεις την αγάπη σου; Μα φυσικά με το διαχρονικό πλέον κομμάτι της mariah Carey. Τι άλλο να θελήσεις για τα Χριστούγεννα; Μα φυσικά εκείνον!


Καίτη Γαρμπή – Ο Άη Βασίλης Πάλι Θα ‘ρθει

H Καίτη Γαρμπή ετοίμασε το 1999 ένα ολόκληρο άλμπουμ με χριστουγεννιάτικα τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά. Εδώ θα ξεσηκωθείς με την διασκευή του Santa Claus Is Comming To Town!

Δέσποινα Βανδή – Χριστούγεννα
Από Δευτέρα σε Δευτέρα, χρόνια τώρα η Δέσποινα επιστρέφει τις γιορτές με ένα τραγούδι που δέκα χρόνια τώρα έχει γίνει σήμα κατατεθέν των γιορτών. Κι αν οι στίχοι του είναι μελαγχολικοί, ο ρυθμός του σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Read More

And More