Τάμτα: Μιλά για την μόδα, τις γυμνές φωτογραφίσεις κι αποκαλύπτει γιατί δεν απαντά για την σχέση της με τον Πάρη Κασιδόκωστα!

Στην καλύτερη φάση της ζωής της την βρήκε το «miss GLITTER» που κυκλο­φορεί για να την ανακρίνει, αφού η Τάμτα εκτός από το ότι έχει αγγίξει την κορυφή επαγγελματικά είναι και προσωπικά πολύ ευτυχισμένη στο πλευρό του Πάρη Κασιδόκωστα… Μπορεί, βέβαια, η ίδια να μην αισθάνεται και πολύ καλά όταν μιλάει για τον καλό της, για όλα όσα, όμως, αφορούν στη ζωή της και στις δυσκολίες που έχει περάσει, στην κόρη της αλλά και γενικότερα στα «θέλω» της δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να απαντήσει και να τα πει χύμα και πολύ ειλικρινά…

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Γεωργία. Είχες ευτυχισμένα παιδικά χρόνια;

Πάρα πολύ! Έχω άλλον έναν αδελφό από τη μαμά μου και άλλα δύο αδέλφια από τον μπαμπά μου. Μεγάλωσα βασικά μαζί με τον αδελφό μου. Δεν ήμουν το κοριτσάκι που έπαιζε όλη τη μέρα με κούκλες. Είχα πάρα πολλές εξωσχολικές δραστηρι­ότητες από μικρή και δεν μου έμενε πολύς χρόνος να παίξω. Αλλά αυτά που έκανα με γέμιζαν. Πιάνο, φωνητική, μιούζικαλ, ήμουν σε παιδικό συγκρότη­μα, έκανα χορό.


Σε τι ηλικία έρχεσαι στην Ελλάδα; Στα 21.

Ένιωσες ξένη εδώ; Δεν μιλούσες την γλώσσα, ήσουν εδώ μόνο με τη μητέρα σου…Το «ξένος» είναι πολύ γενικός όρος. Δεν είχα ποτέ θέμα ενσωμάτωσης. Έκανα γρήγορα την Ελλάδα «δικό μου» τόπο. Το πιο δύσκολο ήταν να αφήσω όλα όσα μου έλειπαν από τη Γεωργία, τους φίλους μου, την οικογένειά μου, κάποιες δραστηριότητες που έκανα εκεί. Μέχρι και μερικά παραδοσιακά φα­γητά μου έλειπαν, αν και δεν έχω παράπονο, η μαμά μου μού τα φτιάχνει με κάθε ευκαιρία. Η Ελλάδα με τη Γεωργία είναι χώρες με κοινή νοοτροπία, ίδια θρησκεία. Δεν βρέθηκα ξαφνικά στην Ιαπωνία, να πρέπει να προσαρμοστώ σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία ζωής.

Την Ελλάδα τη νιώθεις και αυτήν πατρίδα σου; Φυσικά! Και δεν την πονάω λιγότερο από οποιονδή­ποτε άλλον.

Έχεις μπει σε μια διαδικασία να πεις «φοβάμαι τώρα να ταξιδέψω στο εξωτερικό με όλα αυτά που γίνονται»;

Σίγουρα έχει περάσει σαν σκέψη από το μυαλό μου αλλά προσπαθώ να την αποβάλλω. Το πρώτο πράγ­μα που σκέφτομαι είναι πώς μπορώ εγώ να παλέψω τους φόβους μου αφού μπορεί να μου προκύψει μια δουλειά στο εξωτερικό και να πρέπει να πάω να την κάνω. Δεν θα αφήσω να με περιορίζουν αρνητικές σκέψεις και θα τις πολεμήσω. Χωρίς να θέλω να ακουστώ μελό, περισσότερο φοβάμαι για τους δικούς μου ανθρώπους, για την κόρη μου. Εκεί ξαφνικά νιώ­θεις πιο ευάλωτος ακόμα και στην ιδέα ότι μπορεί να τους συμβεί κάτι. Πέρυσι και πρόπερσι όταν πήγαινα στην Γεωργία έβλεπε η κόρη μου στις ειδήσεις ότι πέφτανε αεροπλάνα και βρισκόταν σε πανικό, μου έλεγε «σε παρακαλώ μην ταξιδέψεις, θα πεθάνω από το άγχος». Ε, και επειδή δεν είμαι μόνη σε αυτήν τη ζωή και έχω μάθει να υπολογίζω κάποιους ανθρώ­πους γύρω μου, σκέφτομαι διπλά πριν κάνω κάτι. Για να μην τους προκαλώ άγχος και ανασφάλεια.

Αυτό που κάνεις φέτος στο «Acro», με την Ευρυδίκη και τον Γιώργο Σαμπάνη, είναι αρκετά pop, ξεφεύ­γει από τη λογική των μπουζουκιών…
Υπάρχει λαϊκό πρόγραμμα στο μαγαζί από κάποια ώρα και μετά γιατί ο Γιώργος «το’ χει» πολύ κι αυτό το κομμάτι, αλλά γενικώς το όλο κλίμα είναι διαφορε­τικό. Το νιώθω κι εγώ όταν είμαι πάνω στην σκηνή και μου το λένε και οι άνθρωποι που έρχονται να μας δουν. Εγώ γενικά ποτέ δεν έχω κάνει κάτι πάνω στην πίστα που δεν με εκφράζει, που δεν είναι «εγώ 100%». Το ίδιο πρόγραμμα που κάνω φέτος το έκανα και όταν τραγουδούσα με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη! Σαν καλλιτέχνις έχω μια ταυτότητα και γιαυτή την ταυτότητα έρχεται ο κόσμος και με βλέπει στα εκάστοτε μαγαζιά όπου εμφανίζομαι.

Μια καριέρα στο εξωτερικό θα σε ενδιέφερε, θα την κυνηγούσες;
Ναι, γιατί όχι; Έχω κάνει και κάνω προσπάθειες. Φέτος έκανα ένα κομμάτι με ήχο καθαρά προσαρ­μοσμένο στα ακούσματα του εξωτερικού. Το έκανα με ανθρώπους που έχουν δουλέψει πολύ έξω. Τον Yacoub Rami, ο οποίος έχει εργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Madonna, η Nicki Minaj και άλλοι και ο Alex P. (Alex Papakonstantinou), που επίσης έχει πολύ σημαντικές συνεργασίες στο χώρο και ζει στη Σουηδία. Εγώ γενικά είμαι προσγειωμέ­νος άνθρωπος, θα κάνω την προσπάθειά μου, θα δουλέψω με στόχο ό,τι καλύτερο και από εκεί και μετά αν γίνει κάτι έγινε…

Βάφεσαι εκτός δουλειάς;
Ποτέ! Καμιά φορά απορώ και εγώ με τον εαυτό μου με το πώς κυκλοφορώ. Σκέφτομαι «δεν είσαι γυναί­κα εσύ, ντροπή σου!»…

Η κόρη σου φοράει τα ρούχα σου;
Ναι! Άσε με…τώρα λείπει η μισή γκαρνταρόμπα. Και μένει και μόνη της και τα ψάχνω και δεν είναι καν μέσα στο σπίτι! Δεν με κάνει τρομερά ευτυχισμένη αυτό! (γέλια)

Θα έκανες ποτέ γυμνό;
Σαν τη φωτογράφιση που έκανε η Miley Cyrus με τον Terry Richardson εννοείς; Αυτό κι αν ήταν extreme. Σκέψου το είδα και σοκαρίστηκα κι εγώ που δεν σοκάρομαι εύκολα. Εγώ δεν είμαι αντίθετη του γυμνού γενικώς. Απλώς θα ήθελα να υπάρχει κάποιο concept από πίσω. Δεν θα έκανα κάτι ενά­ντια στην αισθητική μου. Βλέπεις γυμνές δουλειές απίστευτα καλαίσθητες και βλέπεις και άλλες που έγιναν μόνο για να προκαλέσουν.

Προσέχεις τη διατροφή σου;

Ανά περιόδους είμαι αυστηρή, αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθώ να τρώω ισορροπημένα. Κάνω παρασπονδίες, όμως. Δεν μπορώ να μη φάω μετά τη δουλειά, οπότε σκέψου η τελευταία φορά που θα φάω μέσα στη μέρα είναι 7 το πρωί και μετά κοιμάμαι.

Γυμνάζεσαι;
Ναι κάνω pilates και βάρη, αν και τώρα έχω στα­ματήσει γιατί είχα έναν τραυματισμό στη μέση πριν από την πρεμιέρα στο «Acro», oπότε τώρα κάνω μόνο ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Eίχες δηλώσει πέρυσι στο «miss GLITTER» πως «δεν είσαι ερωτευμένη αυτήν τη στιγμή αλλά αν έρθει κάτι που αξίζει θα το δεχτείς με μεγάλη χαρά». Ήρθε αυτό το κάτι;
Όταν δεν υπάρχει κάτι στη ζωή σου μιλάς πολύ πιο άνετα γι’ αυτό γιατί το τοποθετείς όλο σε ένα θεω­ρητικό πλαίσιο. Όταν υπάρχει, όμως, προσπαθείς να το προστατεύσεις. Είναι κατανοητό να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου για το τι συμβαίνει στη ζωή μου και το εκτιμώ και το σέβο­μαι γιατί αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον σημαίνει πως δεν νοιάζεις τον κόσμο. Όμως η ζωή είναι περίερ­γη. Με την ίδια ευκολία που σου φέρνει πράγματα μετά μπορεί να σ’ τα αφαιρέσει, οπότε θα αρκεστώ να πω πως αυτήν τη στιγμή είμαι καλά. Δεν μπορώ αλήθεια να δηλώσω κάτι παραπάνω, όχι γιατί είμαι στη φάση που δεν αισθάνομαι σίγουρη αλλά γιατί θέλω να αφήσω τον χρόνο να περάσει πριν πω οτιδήποτε.

Πώς θα περιέγραφες τον ιδανικό σύντροφο;

Πρέπει να με σέβεται. Να σέβεται τα «θέλω» μου, τις ανάγκες μου, τους δικούς μου ανθρώπους. Όταν μπαίνει κάποιος άνθρωπος στη ζωή σου ασυναί­σθητα προσαρμόζεσαι σε έναν βαθμό σε ό,τι κάνει εκείνος και σε ό,τι αγαπάει. Και αυτό είναι φυσιολο­γικό και το κάνουμε όλοι μας, αλλά την καθημερι­νότητά μου ριζικά δεν θα την άλλαζα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Δεν έχω ιδέα. Θα ήθελα ακόμα να τραγουδάω και θα ήθελα να είναι καλά η οικογένειά μου, η κόρη μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να νιώθω και εγώ καλά. Μπορεί σε δέκα χρόνια να είμαι και για­γιά, ποιος ξέρει; Θα είναι 30 χρόνων τότε η Άνι, δεν θα είναι απίθανο!

Διάβασε περισσότερα στο Miss Glitter και το You που κυκλοφορούν!

Read More

And More