Τατιάνα Μπλάτνικ: Συνεργασία έκπληξη με Αλιάγα, Hislop, Κασιράγκι για το βιβλίο μαγειρικής της

Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι γνωστή και η Τατιάνα Μπλάτνικ ψάχνει πάντα τρόπους για να τη διαφημίζει στο εξωτερικό. Η σύζυγος του Νικόλαου που παντρεύτηκε στις Σπέτσες με το γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και μένει πια μόνιμα στη χώρα μας… ξέρει να διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και δεν τα καταφέρνει και άσχημα.

Μετά τα ταξίδια της στα όμορφα νησιά με τον Νικόλαο και τις φωτογραφίες που ανεβάζει συνεχώς στα social media, η Τατιάνα Μπλάτνικ αποφάσισε να συγκεντρώσει 30 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις αγαπημένες τους ελληνικές συνταγές συν δικές της παραλλαγές γνωστών ελληνικών πιάτων, από αρνάκι στο φούρνο μέχρι παραδοσιακή ρεβιθάδα, σε ένα βιβλίο που όπως δηλώνει, αποτυπώνει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Αγαπώντας μάλιστα, τη μαγειρική (δεν είναι λίγες φορές που μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί αγαπημένα πιάτα), η Τατιάνα προσπάθησε να παρουσιάσει στο βιβλίο τις πιο λαχταριστές συνταγές, με τη βοήθεια διάσημων φίλων της. Το βιβλίο “Taste of Greece” ξεκινά την κυκλοφορία του σε λίγες μέρες και η Τατιάνα είναι ιδιαίτερα περήφανη για αυτό.

Ανάμεσα στους σεφ της είναι ο Νίκος Αλιάγας που έδωσε τη συνταγή για την αγαπημένη του μακαρονάδα με πιπεριές, η Victoria Hislop που μαγειρεύει κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι, η σύζυγος του Tom Hanks, Rita Wilson που φτιάχνει την αγαπημένη της βασιλόπιτα, ο Christian Karembeu που προτείνει σουβλάκι κοτόπουλο, η Τατιάνα Κασιράγκι που ετοιμάζει στραπατσάδα και πολλοί ακόμη.

Το βιβλίο Α Τaste of Greece θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά όσο και στα γερμανικά υποστηρίζοντας το έργο της οργάνωσης ”Μπορούμε” που έχει διανείμει από το 2005 πάνω από 5 εκ. γεύματα συνδέοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη με εταιρείες που είναι διαθέσιμες να βοηθήσουν.

Όσο για την όμορφη Τατιάνα; Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό “Point de Vue”, ανέφερε: “Πολυτέλεια για εμένα είναι ένας περίπατος στους πρόποδες της Πάρνηθας μαζί με τον σύζυγό μου Νικόλαο, μια βόλτα, ένα ταξίδι, ένα ωραίο πιάτο φαγητό”.

Δες μερικές από τις συνταγές:

Τατιάνα Μπλάτνικ… η αγαπημένη σαλάτα από τους Παξούς

Ψητό χταπόδι από την Diane von Furstenberg

Η βασιλόπιτα της Rita Wilson

Η στραπατσάδα της Τατιάνας Κασιράγκι

Κοτόπουλο σουβλάκι από τον Karembeu

Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζικι από την Victoria Hislop

Η σπαγγέτι με πιπεριές του Νίκου Αλιάγα!

Read More

And More