Τέρενς Κουίκ: Μας συστήνει την 23χρονη κόρη του!

Ένας από τους πιο καταξιωμένους anchorman της ελληνικής τηλεόρασης, ο Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο περιοδικό People. Με περισσότερα από 12.500 τηλεοπτικά δελτία, πάνω από 11.000 ρεπορτάζ, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος μετά από μια καριέρα σε ένα απαιτητικό χώρο πέρασε στην πολιτική και είναι μέλος της κυβέρνησης. Ο Τέρενς Κουίκ, λοιπόν, έκανε ένα flashback στην απαιτητική καριέρα του, τους γάμους του, τα παιδιά του αλλά και τις ενοχές που αισθάνεται γιατί δεν ήταν κοντά τους στο μεγάλωμά τους.

“Δύσκολα μπορεί να συνδυαστεί μια τόσο φορτωμένη καριέρα, με απόλυτη συνέπεια στην οικογένεια. Η Μαρίνα Ελευθερουδάκη (μητέρα της Τερέζας και του Γιώργου) και η Ιωάννα Νικολαράκη (μητέρα του Ρίτσαρντ) είναι θαυμάσιες μάνες και έτσι απάλυναν λίγο τις ενοχές μου. Όταν φτάνεις στο τέλος μιας καριέρας και κάνεις ένα flash back, αναρωτιέσαι αν θα μπορούσες να κάνεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δυστυχώς, στην περίπτωσή μου, δεν θα μπορούσα να τα κάνω διαφορετικά. Τα 15 χρόνια του ΑΝΤ1 δούλεψα πολύ σκληρά. Σηκωνόμουν στις 05:30 για τη ραδιοφωνική μου εκπομπή, ήμουν σερί όλη την ημέρα σε ένα κανάλι και έφευγα στις 22:00, μετά το τέλος των ειδήσεων. Όταν τα παιδιά ήταν νήπια, δεν τα έβλεπα. Τα σαββατοκύριακα είχα live εκπομπές, όπως το Μαζί την Κυριακή, ή έκανα τα άκοπα και αμοντάριστα επί Star και Alter. Αισθανόμουν σαν τον ναυτικό που έλειπε από το σπίτι του” εξιστορεί ο Τέρενς.

Στη συνέντευξη αυτή ο Τέρενς Κουίκ δεν ήταν μόνος του αλλά με την κόρη του Τερέζα, που είναι ηθοποιός και είδαμε να παίζει στη σειρά Οι Συμμαθητές του ΑΝΤ1. Η Τερέζα θυμάται ως παιδί να επισκέπτεται συχνά τον πατέρα της στο χώρο εργασίας και πάντα εντυπωσιαζόταν. “Δεν είναι τυχαίο πως ο Ρίτσαρντ έγινε σκηνοθέτης. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου είχε αναθέσει να στήσω την ΕΡΤ 3, τον έπαιρνα μαζί μου στη Θεσσαλονίκη. Ο Τάσος Μπιρσίμ τον έβαζε δίπλα του, την ώρα που ξεκινούσε το δελτίο και πατούσε το κουμπί που ξεκινούσε το τελεσινέ“, θυμάται ο Τέρενς.

Για την Τερέζα, η μετάβαση του πατέρα της από τη δημοσιογραφία στην πολιτική δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα της οικογένειας. Ο Τέρενς σπεύδει να κάνει μια εισαγωγή για τη σχέση τους: «Η Τερέζα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι ένα κορίτσι, στα 23, με τα ενδιαφέροντά της, τα φλερτ της… Αλλά όταν συζητά μαζί μου, το μοναδικό μας θέμα είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός! Μιλάμε συνεχώς για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν ξέρω άλλο πατέρα με κόρη που να του μιλάει μόνο για τον Ολυμπιακό!». «Του τηλεφωνώ, επίσης, για να τσεκάρω κάτι που έχει ειπωθεί σε δελτίο ειδήσεων. Πολλές φορές, αλλιώς ακούς ένα γεγονός στο ένα κανάλι και αλλιώς στο άλλο. Και του λέω “μπαμπά… τι γίνεται;!”», συμπληρώνει η Τερέζα γελώντας. Ο πατέρας της παίρνει τη σκυτάλη: «Σε τέτοιες περιπτώσεις της εξηγώ αυτό που συμβαίνει και προσπαθώ να την ηρεμήσω, χωρίς να της λέω ψέματα. Της λέω ό, τι λέω και στο δημόσιο λόγο μου».

Ρωτώντας την Τερέζα ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει από τον πατέρα της, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη το πείσμα”. “Και είμαι πάντα ο εαυτός μου, όπως και εκείνος”. Ο περήφανος πατέρας συμπλήρωσε: “Έχει ευγένεια και ευπρέπεια στη συμπεριφορά της. Προσέχει τη δημόσια εικόνα της και μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη μουσική”.

Η Τερέζα θα ήθελε να έχει πάρει από τον πατέρα της και την αυτοπεποίθησή του: “Είμαι λίγο ντροπαλή”, λέει και ο Τέρενς σπεύδει να εξηγήσει πως “είναι ακόμη διστακτική… Θέλει περισσότερο θάρρος και διεκδίκηση ο χώρος στον οποίο κινείται”. Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή και τα φλερτ, ο πατέρας της είναι προοδευτικός: “Συζητάμε και τέτοια θέματα και με μεγάλη χαρά τη συμβουλεύω. Αλλά δεν παρεμβαίνω. Άλλωστε, αν δεν σπάσεις τα μούτρα σου, δεν μαθαίνεις. Όλοι το έχουμε πάθει, θα το πάθει και η Τερέζα -αν δεν το έχει πάθει ήδη”.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή

Read More

And More