Τι λέει στο TLIFE o δικηγόρος της οικογένειας της μάνας που πέθανε από ιατρικό λάθος

Μία πρωτοφανής αποζημίωση για τα δεδομένα του νησιού, 600.000 ευρώ δικάστηκε, για μία υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία λίγα χρόνια πριν.

Πρόκειται για την υπόθεση της Στέλλας Αξαρλή η οποία πέθανε σε ηλικία 26 ετών από λάθος διάγνωση αφήνοντας πίσω της τον νεογέννητο γιο της.

Η Στέλλα ήταν έγκυος το 2007 στον γιο της όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο της Λέσβου οι γιατροί το αντιμετώπισαν ως μαστίτιδα. Οι πόνοι όμως συνεχίζονταν και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” στην Αθήνα όπου διαπίστωσαν ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Τότε η Στέλλα ήταν ήδη τεσσάρων μηνών και δεν μπορούσε να διακόψει την κύηση για να αντιπετωπίσει δυναμικά την ασθένεια. Εκείνη και η οικογένειά της ζούσαν ένα δράμα. Ο γιος της γεννήθηκε με καισαρική τομή στους 7 μήνες σε βάρος 800 γραμμαρίων όμως η ίδια λίγο καιρό αργότερα παραδώθηκε στη νόσο.

Ο πατέρας της Στέλλας, Βασίλης Αξαρλής, πριν περίπου 2 χρόνια ζήτησε τη βοήθεια της εκπομπής “Αξίζει να το δεις” της Τατιάνας Στεφανίδου. Η εκπομπή έβγαλε το θέμα της άτυχης Στέλλας στον αέρα το οποίο συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Το σημαντικότερο όμως για την οικογένεια ήταν ότι μέσω της εκπομπής, προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να αναλάβει την υπόθεση, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου.

Το ΤLIFE επικοινώνησε με τον κ. Σπύρου, ο οποίος μας είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν δίκαιη και προσπάθησε να “απαλύνει” τον πόνο της οικογένειας από τον χαμό της μάνας, της κόρης, της συζύγου, αλλά κυρίως να ανοίξει το δρόμο ώστε από δω και πέρα να αξιολογείται όπως θα έπρεπε η ανθρώπινη ζωή!

Η δήλωση του δικηγόρου που κατάφερε την αποζημίωση των 600.000 ευρώ για την οικογένειας της αδικοχαμένης Στέλλας είναι η εξής:

“Πρόκειται για μια πρωτόδικη απόφαση ελληνικού δικασηρίου, πρωτοφανή ίσως αναφορικά με το ποσό της επιδικασθισομένης αποζημιώσεως αλλά πάντως δίκαιη και προσήκουσα. Ελπίζω ειλικρινώς όπως αποτελέσει αφετηρία για την ρεαλιστική αξιολόγηση της ανθρώπινης ζωής και της απώλειάς της. Επίσης ευχης έρχον θα ήταν να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς το κράτος ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νοσοκομεία. Άλλωστε η δικαστική εξουσία πρέπει να ασκεί αποφασιστική επιρροή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας και να καλύπτει τα κενά του συστήματός μας σε όλους ,η δυνατόν, τους τομείς εφραρμόζοντας πιστά και σε κάθε περίπτωση το νόμο”

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, στράφηκε με δύο αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, διεκδικώντας δικαίωση για το μικρό παιδάκι που άφησε η μητέρα πίσω της, τον Ταξιάρχη που μεγαλώνει με τη φροντίδα του πατέρα του και των παππούδων.

Το δικαστήριο καταγράφοντας τόσο τις απόψεις της οικογένειας της θανούσας όσο και την πλευρά του νοσοκομείου και των εμπλεκομένων γιατρών του Βοστάνειου και του και του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” επιδίκασε στον σύζυγο ποσό ύψους 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη και για λόγους στέρησης διατροφής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ για τον μικρό Ταξιάρχη επιδικάζει αποζημίωση 300.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ποσό το οποίο θα καταβάλλεται στην οικογένεια σε μηνιαία βάση από το νοσοκομείο για την ανατροφή του παιδιού μέχρι την ενηλικίωση του το 2025.

Δες εδώ το βίντεο με απόσπασμα της εκπομπής του Γιάννη Σινάνη με καλεσμένους τον πατέρα της Στέλλας και την Τατιάνα Στεφανίδου

Read More

And More