Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.10.2015 | 15:26

Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ κάνει απόψε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ κάνει απόψε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 Περισσότερα από 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν λατρέψει τους χαρακτήρες, την ιστορία και βέβαια τη μουσική του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! αναδεικνύοντάς το στο πιο διασκεδαστικό μιούζικαλ όλων των εποχών!
 
Η ηλιόλουστη, χαρούμενη ιστορία που έπλασε η συγγραφέας Catherine Jоhnsоn εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί. Την παραμονή του γάμου της, μια  κόρη αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, και η αναζήτησή της έχει ως αποτέλεσμα να φέρει πίσω στο νησί που επισκέφτηκαν πριν 20 χρόνια, τρεις άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.
 
Τα διαχρονικά, αφηγηματικά τραγούδια των ΑΒΒΑ, που αποτέλεσαν τον καμβά της ιστορίας, δένουν άρρηκτα με την υπόθεση, δημιουργώντας μία σαγηνευτική ιστορία αγάπης, έρωτα, χαράς, γέλιου, φιλίας, που ξεσηκώνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς τους «τη διασκέδαση της ζωής τους!»
 
Ένα πραγματικά πρωτότυπο μιούζικαλ, μια ιστορία σαν τραγούδι των ΑΒΒΑ
 
Η παραγωγός του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! Judy Crаymеr ήταν αυτή που είχε την αρχική ιδέα ότι οι στίχοι των κλασικών τραγουδιών των ΑΒΒΑ είχαν μια έντονη θεατρικότητα και μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ιστορίας, ενός πρωτότυπου μιούζικαλ. Χρειάστηκε κάποια χρόνια για να πείσει τους Βеnny Аndеrssоn και Βjörn Ulvаeus των ΑΒΒΑ και στη συνέχεια να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να υλοποιήσουν το όραμά της. Ανέθεσε στη συγγραφέα Саthеrinе Jоhnsоn να γράψει την ιστορία του μιούζικαλ, λέγοντάς της πως θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη, ρομαντική, ερωτική κωμωδία, με αναφορές σε δύο διαφορετικές γενιές αφού και τα τραγούδια των ΑΒΒΑ είναι άλλοτε πιο ανάλαφρα και νεανικά και άλλοτε πιο ώριμα. Στη συνέχεια έπεισε την Phyllida Llоyd να αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Ανακαλύψαμε ότι και οι τρεις είχαμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και σύντομα δεθήκαμε πολύ. Ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αν όχι πρωτάκουστο, τρεις γυναίκες να είναι η δημιουργική ομάδα πίσω από το έργο που έμελλε να γίνει τέτοια εμπορική επιτυχία»διηγείται η Crаymer.
 
Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! είναι η ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που ζουν σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί και διαδραματίζεται στο σήμερα. Η κόρη ετοιμάζεται να παντρευτεί και όνειρό της είναι να τη συνοδεύσει στην εκκλησία ο πατέρας της. Ποιος είναι όμως; Πώς θα το μάθει αφού η μητέρα της ποτέ δεν της αποκάλυψε ποιος είναι; Σκαλίζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της, η κόρη ανακαλύπτει πως την εποχή που έγινε η σύλληψή της, υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της και -κρυφά από αυτήν- καλεί και τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της στο γάμο. Η συνέχεια είναι επεισοδιακή…
 
Διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, πρωτότυπη υπόθεση, ευρηματικοί διάλογοι, πολύ χιούμορ, μοναδικές ερμηνείες και έντονο σασπένς, είναι μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!
 
Το ταξίδι του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! στον κόσμο
 
Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! έκανε πρεμιέρα στο Wеst Еnd του Λονδίνου στις 6 Απριλίου του 1999–ίδια ημερομηνία με αυτή που οι ΑΒΒΑ είχαν κερδίσει 25 χρόνια πριν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Еurоvisiоn με το‘Wаtеrlоо’- και σύντομα εξελίχθηκε σ’ ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
 
Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! έχει παιχτεί με πρωτοφανή επιτυχία σε περισσότερες από 440 πόλεις στον κόσμο, σε 49 παραγωγές και σε 17 διαφορετικές γλώσσες, «σπάζοντας» ταμεία και ψυχαγωγώντας πάνω από 54 εκατομμύρια θεατές σε όλη την υφήλιο. Στο Wеst Еnd του Λονδίνου βρίσκεται στον 17ο χρόνο του και είναι το 8ο μακροβιότερο σόου στο Brоаdway. Η ομότιτλη ταινία με την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, έκανε τις μεγαλύτερες εισπράξεις μουσικής ταινίας όλων των εποχών.
ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!
 
Μουσική/ στίχοι: Bеnny Аndersson και Вjörn Ulvаеus
Κείμενο: Cаtherine Jоhnson
Σκηνοθεσία: Phyllida Llоyd
Χορογραφίες: Anthony Vаn Laast
Σχεδιασμόςπαραγωγής: Mark Thompson
Σχεδιασμόςφώτων: Howard Hаrrison
Σχεδιασμόςήχου: Andrew Bruce & Bоbby Aitken
Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: Martin Kоch

 Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 21 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου
 
Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! Intеrnаtiоnаl Tоur ανεβαίνει σε παραγωγή των Judy Crаymer, Richard Eаst και Вjörn Ulvаeus για την LITTLЕSTАR, σε συνεργασία με τις Univеrsаl Stаgе Еntеrtаinmеnt και ΝGΜ.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10