Το #PlaymobilTurnsGreek θα σε κάνει να πιστέψεις ξανά στα παραμύθια!

Από αυτό το μετερίζι*, μια λέξη που δε χρησιμοποιώ τυχαία, έχουμε πει πολλές φορές για το πόσο σημαντική είναι η προσφορά. Το να ενισχύουμε ιερούς σκοπούς και να διατηρούμε την ελπίδα ζωντανή για όσους τη χρειάζονται είναι το μεγαλύτερο δώρο. Ένα τέτοιο δώρο κάνει και η PLAYMOBIL μέσα από τις δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες που δημιούργησε στο πλαίσιο του αγαπημένου κοινωνικού προγράμματος PLAYMOBIL play & give.

Ο Δίας και η Αθηνά είναι οι νέοι πρωταγωνιστές του κοινωνικού προγράμματος και μας “συστήθηκαν” επίσημα το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να τις “γνωρίσουμε”, λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους στο εργοστάσιο της Μάλτας.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις όλα όσα είδαμε στη Μάλτα

Ωστόσο, δεν αρνηθήκαμε την πρόσκληση να τις “συναντήσουμε” ξανά, με background ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της Αθήνας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Penthouse Suite, στον 7ο όροφο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου NEW Hotel και με την αξεπέραστη θέα της Ακρόπολης, οι 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες του προγράμματος υποδέχθηκαν εκπροσώπους των media.

Το TLIFE ήταν εκεί για να σου μεταφέρει όλο το κλίμα και τα μυστικά που κρύβει αυτή η “πορεία” του Δία και της Αθηνάς από το σπίτι τους στον Όλυμπο μέχρι το εργοστάσιο της Μάλτας κι από εκεί σε όλα τα παιδικά δωμάτια.

Το new entry για εμάς, σε αυτή τη συνάντηση, είναι το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου με τίτλο «Ο Δίας, η Αθηνά και η Δύναμη της Προσφοράς» το οποίο όλοι πήραμε μαζί μας μετά το τέλος της εκδήλωσης. Ο συγγραφέας, για μία ακόμη χρονιά, βάζει το ταλέντο του και τον χρόνο του, αφιλοκερδώς, για να ενισχύει τους σκοπούς του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

Αισίως, φτάσαμε στην τρίτη χρονιά αλλά δεν μπορώ να μην ανασύρω από τη μνήμη μου ένα απόσπασμα από το πρώτο του βιβλίο: “Γιατί από όσα φοβερά και τρομερά στον κόσμο αυτόν μπορείς να καταφέρεις, το πιο σπουδαίο, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να προσφέρεις”.

Το #PlaymobilTurnsGreek γίνεται συνώνυμο της προσφοράς και μας φέρνει πιο κοντά στα παραμύθια, στην χαρά των παιδιών και στην ελπίδα!

Ο Δίας και η Αθηνά ως πρεσβευτές του προγράμματος

Φέτος η PLAYMOBIL Hellas στο πλαίσιο του αγαπημένου κοινωνικού προγράμματος PLAYMOBIL play & give που συνεχίζεται για 5η συνεχή χρονιά, παρουσίασε 2 φιγούρες – σταθμό στην ιστορία της εταιρίας: Ο Δίας και η Αθηνά, με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα, αποτελούν τις πρώτες ελληνικές φιγούρες που κατασκευάζει ο κολοσσός παιχνιδιών PLAYMOBIL, διεθνώς.

Ο Δίας και η Αθηνά κυκλοφορούν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και είναι αφιερωμένες στους σκοπούς του Συλλόγου ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Όπως κάθε χρόνο, στόχος του Κοινωνικού Προγράμματος, είναι μέσα από το παιχνίδι να μεταφέρει στα παιδιά μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς. Από τα παιδιά, για τα παιδιά.

Παράλληλα, για 3η χρονιά, μαζί με τις φιγούρες, η PLAYMOBIL Hellas κυκλοφορεί και το παραμύθι PLAYMOBIL play & give. Μέσα από την ιστορία που εμπνεύστηκε ο γνωστός συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Αντώνης Παπαθεοδούλου και εικονογράφησε ο Γιώργος Πούρικας, «Ο Δίας, η Αθηνά και η Δύναμη της Προσφοράς» τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημασία της προσφοράς σε όλους όσους έχουν την ανάγκη μας. Το συλλεκτικό παραμύθι εκδίδεται από την PLAYMOBIL Hellas, με τη φροντίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος και διανέμεται δωρεάν στο PLAYMOBIL FunPark και στα σχολεία της χώρας.

Οι νέες φιγούρες του κοινωνικού προγράμματος – ο Δίας και η Αθηνά – διατίθενται σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και γίνονται για ακόμα μια χρονιά σύμβολα αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς και μας ενώνουν όλους για ένα ξεχωριστό σκοπό: Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των φιγούρων θα διατεθεί και φέτος για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

*Λέξη που πέρασε στη γλώσσα μας από τα τουρκικά, περιγράφει τη θέση μάχης που λαμβάνεται με προφύλαξη από τα πυρά του εχθρού σε κάποιο σταθερό σημείο. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ορκισμένο αγώνα κάποιου, για σκοπό τον οποίο θεωρεί ιερό.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, TLIFE

Read More

And More