Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αύγουστου Κορτώ: “Προσοχή στα γκάζια… Δεύτερη ζωή δεν έχει”

Ο ξαφνικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη σε ηλικία μόλις 33 χρόνων μας έκανε όλους να νιώσουμε ένα σφίξιμο στο στήθος και να σκεφτούμε πως όσα φέρνει η ώρα… Αυτό το περιστατικό, μάλιστα ξύπνησε και μνήμες σε πολλούς από στιγμές που μπορεί να κινδύνευσαν στο δρόμο, ακόμη και από δική τους απροσεξία. Ανάμεσά τους και ο Αύγουστος Κορτώ.

Σε ένα συγκλονιστικό μήνυμά του στο Facebook, ο γνωστός συγγραφέας μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να φοράς τελικά τη ζώνη ασφαλείας και αναφέρει:

“Ήμουν απ’ τα πιτσιρίκια που δεν έβλεπαν την ώρα να οδηγήσουν – που παίρνουν το αμάξι του πατέρα στη ζούλα. Τη μέρα που έκλεισα τα 18 άρχισα τη διαδικασία για το δίπλωμα. Είχα κι ένα παλιό Ζάσταβα του παππού μου, που τον πρώτο καιρό το είχα κάνει συγκρουόμενο – μία στο παρκάρισμα, μία όταν μου έσβηνε στο φανάρι, χαμός. Αλλά μ’ άρεσε τόσο, που με τον καιρό έμαθα.

Και μετά άρχισα τις μαλακίες. Ε, ήπιαμε λίγο παραπάνω, αλλά δε βαριέσαι, δέκα λεπτά διαδρομή είναι. Ή, για να δούμε, πιάνει τα εκατόν είκοσι το σαραβαλάκι στον περιφερειακό; Ξενύχτησα και κοιμάμαι όρθιος, αλλά το ‘χω μέχρι το σπίτι.
Και λίγο πιο μετά, πρωτοετής στην Ιατρική τότε, άρχισα να πηγαίνω στο νεκροτομείο, καθώς μου άρεσε η ιδέα να γίνω ιατροδικαστής. Δυο χρόνια παρακολουθούσα νεκροτομές, κι έβλεπα να περνούν μπροστά μου άνθρωποι, νέοι οι περισσότεροι, που από μια μαλακία σαν αυτές που έκανα εγώ έχασαν τη ζωή τους, ή πήρανε κι άλλους στον λαιμό τους. Και μ’ έκανε προσεκτικό οδηγό ο φόβος.

Ζώνη, προσοχή στα γκάζια και τα όρια ταχύτητας, κι άμα πλακωθείς στα ξίδια, ταξάκι ή νηφάλιος φίλος. Δεύτερη ζωή δεν έχει”.

Ήμουν απ’ τα πιτσιρίκια που δεν έβλεπαν την ώρα να οδηγήσουν – που παίρνουν το αμάξι του πατέρα στη ζούλα. Τη μέρα που έ…

Δημοσιεύτηκε από Auguste Corteau στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Read More

And More