Τόνια Σωτηροπούλου: Με φίλους στο θέατρο! Φωτογραφίες

Βραδιά θεάτρου με τους φίλους της πέρασε η Τόνια Σωτηροπούλου. Η Ελληνίδα καλλονή που έπαιξε στην ταινία του James Bond με συμπρωταγωνιστή τον Daniel Craig βρέθηκε στον Πειραιά και απόλαυσε μια διαφορετική εκδοχή του “Ρωμαίου και Ιουλιέττας”, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Μαζί με τον Ευθύμη Ζησάκη, τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Κατρίνα Τσάνταλη και άλλους έδωσε το “παρών” στην παράσταση που πρωταγωνιστεί η Δανάη Επιθυμιάδη -το νέο κορίτσι της σειράς “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα” – στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και απόλαυσε την παράσταση του καλού της φίλου Κωνσταντίνου.


Τόνια Σωτηροπούλου

Κάπου, σε μια παράξενη χώρα, δύο Ιουλιέττες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί, ερωτεύονται, τραγουδούν, χορεύουν, παλεύουν συγκρούονται, παθιάζονται, αναζητούν την ζωή. Μαζί τους… ο Ακύλλας Καραζήσης και η Μαρία Σκουλά. Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής Γιώργος Κατσής, Αντώνης Σταμόπουλος.


Ευθύμης Ζησάκης, Τόνια Σωτηροπούλου

Λίγα λόγια για την παράσταση

Κάπου, σε μια παράξενη χώρα, σε ένα προάστιο μιας μεγαλούπολης, ανάμεσα σε παλιές πολυκατοικίες κι εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, οι άνθρωποι αναμετρώνται με τις αντιφάσεις τους.

Γιατί τίποτε δεν είναι οικείο: τα τοπία στερούνται ομορφιάς, ήλιος ποτέ δεν ξημερώνει, η μουσική ενοχλεί αντί να ευφραίνει, ο ρομαντισμός χλευάζεται, το machismo εξαίρεται, ο έρωτας απαγορεύεται, το μίσος επιβάλλεται απ’ την παράδοση και η εξουσία – αόρατη, μα πανταχού παρούσα – προάγει και τιμωρεί ταυτόχρονα το ξέσπασμα της βίας.


Τόνια Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κατρίνα Τσάνταλη, Ευθύμης Ζησάκης

Στον δυσοίωνο αυτόν τόπο, όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε μία νύχτα, ένα ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο. Tι μπορεί να συμβεί όταν όλα ανατρέπονται; Όταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο; Τι φέρνει αυτή η επανάσταση; Και ποιος θα συνεχίσει την παράδοση;

Το έργο του Σαίξπηρ, στη μετάφραση του Δ. Βικέλα, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, και με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών.


Κωνσταντίνος Ρήγος, Γιώργος Μαζωνάκης


Read More

And More