Τζένη Μπαλατσινού: Μαθαίνει πολεμικές τέχνες!

Μαθήματα πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας για την Τζένη Μπαλατσινού. Η παρουσιάστρια του Jenny Jenny βάζει την παραδοσιακή ιαπωνική στολή και μαθαίνει αϊκίντο… Και δίνει συμβουλές σε όλες τις γυναίκες για το πως να προστατεύουν τον εαυτό τους.
Το αϊκίντο (ακριβέστερα:αϊκιντόο) είναι μία πολεμική τέχνη που κατάγεται από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Μοριχέϊ Ουεσίμπα στη δεκαετία του 1920. Το αϊκίντο είναι τεχνική άμυνας, που επιτρέπει στον αμυνόμενο να προφυλάξει τον εαυτό του χωρίς να τραυματίσει τον αντίπαλο. Βασίζεται περισσότερο στην εκμετάλλευση της αίσθησης ισορροπίας και της τεχνικής του αμυνόμενου παρά στη μυϊκή δύναμη, ενώ εκτός από σωματική αποτελεί και πνευματική άσκηση. Γι’ αυτό και ονομάζεται η τέχνη της μη αντίστασης. Συνδυάζει χτυπήματα, λαβές, και εξάσκηση με όπλα.

Μάλιστα, το Σάββατο, εκτός από μαθήματα πολεμικών τεχνών, η Τζένη υποδέχεται στο τηλεοπτικό της σπίτι μια γυναίκα που δεν μασά τα λόγια της, την Μαρία Σολωμού. Μιλά για τον γιο της, τη σχέση με τον σύντροφό της, το θέατρο. Τα πλούσια μαλλιά της γίνονται το παιχνίδι της παρέας, λίγο πριν τα αποχωριστεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Read More

And More