Vanessa Redgrave: Στο πλευρό των προσφύγων στον Πειραιά – “Είναι ντροπή για την Ευρώπη”

Στο πλευρό των προσφύγων στον Παιρειά βρέθηκε το πρωί της τετάρτης και η Vanessa Redgrave. Μετά την τιμητική βράβευσή της από την Ακαδημία Ελληνικού Κινηματογράφου και τα συγκινητικά λόγια της για τους πρόσφυγες και την φιλοξενία των Ελλήνων (δες εδώ), η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός συναντήθηκε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μίλησε με σκληρά λόγια για αυτούς που διοικούν τις χώρες της Ευρώπης.

“Είναι ντροπή για την Ευρώπη και για τους Ευρωπαίους το γεγονός ότι επιτρέπουν να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε ανθρώπινες ψυχές σε κατάσταση εξαθλίωσης. Είναι ντροπή που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα”, είπε η Vanessa Redgrave στέλνοντας λακωνικά, αλλά πολύ ουσιαστικά το δικό της μήνυμα.

Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στην πύλη Ε1 και παρέμεινε για τουλάχιστον 1 ώρα στο κοντέινερ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν στον Πειραιά.Εκεί συνάντησε πρόσφυγες και άκουσε τα προβλήματα τους, αλλά και την επιθυμία τους να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Read More

And More