Βαριές απειλές για την ζωή του σύζυγου της Βραζιλιάνας σχεδιάστριας Caroline De Souza, “Mr Ζαγόρι”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Freddo”, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη μιας εγκληματικής σπείρας που εκβιάζει Έλληνες επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας. Τελευταίο τους θύμα υπήρξε ο Βασίλης Χήτος, κάτοχος της βιομηχανίας μεταλλικού νερού “Ζαγόρι”, με απειλές για απαγωγή και βομβιστικές επιθέσεις στο ελικόπτερο που ο ίδιος πιλοτάρει.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου, όταν το τζιπ που βρισκόταν στην κατοχή του Βασίλη Χήτου και ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, τυλίχτηκε στις φλόγες. Το αμάξι βρισκόταν ακριβώς κάτω από το δωμάτιο του μόλις δύο μηνών γιου του που έφερε στον κόσμο η σχεδιάστρια μόδας Caroline De Souza, κάτι που οι δράστες ήδη γνώριζαν, καθώς είχαν τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν την εμπρηστική ενέργεια. Η οικογένεια θεώρησε αυτό το περιστατικό τυχαίο, παρόλο που στις 23 Μαρτίου είχε κλαπεί από την ίδια τοποθεσία ένα άλλο τζιπ που διέθετε παλιότερα.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν όταν δέχτηκε ένα απειλιτικό τηλεφώνημα στο κινητό του, καθώς απολάμβανε τη βόλτα του σε πεζόδρομο της Γλυφάδας, παρέα με τη σύζυγό του Καρολίνα ντε Σόουζα και το νεογέννητο γιο τους στο καροτσάκι. Όταν σήκωσε το τηλέφωνο ανυποψίαστος άκουσε έναν άντρα να του λέει “Ξέρουμε που έχεις σταθμευμένο το ελικόπτερό σου (υπέδειξαν ακριβώς το σημείο σε ελικοδρόμιο Αττικής) και θα δεις τι θα πάθεις”.

Ο ίδιος κατέφυγε αμέσως στις διωκτικές αρχές και ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα: “Κατά το τελευταίο τρίμμηνο υπήρξα θύμα σοβαρών και αλλεπάλληλων εγκληματικών ενεργειών, που αρχικά στρέφονταν κατά των περιουσιακών μου αγαθών, τα οποία είτε εκλάπησαν είτε καταστράφηκαν. Εσχάτως και σε συνέχεια των προαναφερομένων εγκληματικών ενεργειών σε βάρους μου, δέχτηκα και σοβαρότατες απειλές από άγνωστο πρόσωπο, στρεφόμενες κατά της ζωής μου και κατά της ζωής και σωματικής ακεραιότητας των μελών της οικογένειας μου, που δικαιολογημένα μας προκαλούν τρόμο και μεγάλη ανησυχία. Είναι ενέργειες που μου προκάλεσαν τρόμο και ανησυχία για τη ζωή μου και τη ζωή, υγεία και προσωπική ελευθερία των μελών της οικογένειας μου και ταυτόχρονα αποδεικνύουν την ύπαρξη οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου που εξυφαίνεται και υλοποιείται σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειας μου, το οποίο σύμφωνα με τις παραπάνω απειλές θα έχει και συνέχεια”.

Ο γνωστός βιομήχανος συνεχίζει λέγοντας: “Από το είδος, την κλιμάκωση, τη συχνότητα και την ένταση των εγκληματικών ενεργειών, προκύπτει ότι εγώ και η οικογένεια μου αποτελούμε ιδιαίτερα ευπαθή στόχο εγκληματικών ενεργειών και έχουμε τόσο εμείς όσο και τα περιουσιακά μας αγαθά ανάγκη φύλαξης, πέρα των μέτρων ασφαλείας που ήδη έχω λάβει”.

Read More

And More