Βίκυ Καγιά: “Ιδανικά θα ήθελα να μείνω για πάντα με τον Ηλία”

Η Βίκυ Καγιά είναι μια πολύ ερωτευμένη γυναίκα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκφράσει δημόσια τα αισθήματά της για τον σύζυγό της, Ηλία Κρασσά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την κόρη τους που μετά τον ερχομό της την έχει ξετρελάνει.

Για τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής της η Βίκυ Καγιά μιλάει στον κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Η τηλεόραση σου είχε λείψει το προηγούμενο διάστημα;
Όχι. Και σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια. Γιατί αυτά που μου λείπουν, είναι όσα με αφορούν. Όταν κάτι μου αρέσει, το κάνω. Όπως έκανα στο παρελθόν το «Annie» και τους «Παραγωγούς» – τι αλησμόνητη εμπειρία! Αλλά, ξέρω ότι δεν είναι η κύρια δουλειά μου αυτή. Το κάνω by the way. Η τηλεόραση δεν είναι προτεραιότητά μου. Ό,τι κάνω το κάνω, όμως, με χαρά. Και για να απαντήσω και στην ερώτησή σου, η τηλεόραση δεν μου έλειψε γιατί δεν μπορώ να τα κάνω όλα. Δεν γίνεται. Επέστρεψα τώρα, για να παρουσιάσω κάτι που έχει σχέση με την πορεία και την καριέρα μου. Δεν πρόκειται να είμαι στην τηλεόραση για να είμαι απλά στο γυαλί και να με βλέπετε. Δεν έχω τέτοιο «ψώνιο» (γελάει).

Ούτε τα χρήματα της τηλεόρασης σου έλειψαν;
Ποτέ δεν πληρώθηκα με υπέρογκα ποσά από την τηλεόραση, ούτε είχα «χρυσά συμβόλαια». Και δεν το λέω με παράπονο. Άλλωστε, πάντα έκανα επιλεκτικά πράγματα. Αλλά, μέσα στην κρίση, ποιος θα σου δώσει τρελές αμοιβές; Το ζήτημα πια είναι να παίρνουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει.

Σε αυτό το χώρο είσαι από τα 14 σου χρόνια, Βίκυ. Πώς καταφέρνεις να είσαι ακόμα στην πρώτη γραμμή, σε επιδείξεις μόδας και εξώφυλλα, να σε κατατάσσουν όλοι ως «ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Ελλάδας», ενώ όλοι υποστηρίζουν ότι «το modeling έχει ημερομηνία λήξης»;
Άρχισα στα 14 μου και σήμερα είμαι 38 ετών – δεν έχω πρόβλημα με τις ηλικίες, όπως ξέρεις. Θα σου έλεγα πως αυτό που δεν έχει ημερομηνία λήξης είναι η καριέρα – όταν είναι σοβαρή. Βλέπεις τα supermodels του εξωτερικού, που είναι 40, 50, ακόμα και 60 ετών και φωτογραφίζονται ακόμα. Αλλά, για ειδικά πράγματα. Πλέον, δεν κάνω τα εξώφυλλα που έκανα στα 19 ή στα 25 μου – είμαι πολύ πιο επιλεκτική. Σκέψου πως και αυτό το εξώφυλλό μας το προγραμματίζαμε από τα μέσα καλοκαιριού, αλλά τώρα ήταν η ιδανική συγκυρία για να το κάνουμε. Μιλάμε, πλέον, για άλλα concepts, για πράγματα που συμβαδίζουν με την ηλικία μου και την αισθητική μου όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στα χρόνια. Αν μου πουν, για παράδειγμα, να διαφημίσω μία κρέμα ή να φωτογραφηθώ για την καμπάνια της, δεν θα είναι κρέμα για εφήβους, αλλά για γυναίκες 40 ετών όπως εγώ.

Το ότι, όμως, ξεκίνησες τη δουλειά σε τόσο τρυφερή ηλικία, δεν σου στέρησε στιγμές από την εφηβεία σου;
Θεωρώ ότι μου έκανε μόνο καλό. Όσες στιγμές έχασα εγώ, έχασε και η φίλη μου που έκανε πιάνο, ένας συμμαθητής μου που ήθελε να γίνει καρδιολόγος και διάβαζε όλη την ημέρα. Θέλω να πω ότι, αν έχεις στόχους, δεν τους πετυχαίνεις αν δεν προσπαθήσεις πολύ, κι αν δεν κάνεις θυσίες. Όταν έχεις σοβαρότητα γι’ αυτό που κάνεις, τότε δεν σκέφτεσαι το τι θα χάσεις. Γίνεται να σου πει κάποιος «καθόμουν όλη μέρα και έγραψα 20 στις πανελλήνιες;». Ε, δεν γίνεται!

Θα ήθελες η κόρη σου να ξεκινήσει να δουλεύει από τόσο νωρίς, όπως η μαμά της;
Αν βρει αυτό που της αρέσει, τότε ας το κάνει. Κι ας είναι μικρή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μακάρι να βρει από νωρίς τον προσανατολισμό της και να αγαπά αυτό που θα κάνει. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της! Ακόμη, όμως, είναι 1,5 έτους (γελάει).

Δεν ήταν ρίσκο για σένα το ότι ξεκίνησες την επιχείρησή σου, στη σχολή μόδας που διατηρείς, το «Fashion Work Shop by Vicky Kaya», στην καρδιά της κρίσης;
Άρχισα το 2011. Γινόταν ο κακός χαμός τότε. Ήταν τεράστιο το ρίσκο, αλλά επίσης μεγάλο το πάθος μου. Ήθελα να επενδύσω στην ειδικότητά μου. Κι εγώ είμαι ειδική στη μόδα. Το έκανα και μου βγήκε. Δόξα τω θεώ, πάμε μια χαρά… Η μόδα, δυστυχώς, έπαθε μεγάλα πλήγματα: έκλεισαν οίκοι, μόδιστροι έφυγαν απ’ τη ζωή, ο χώρος επλήγη σοβαρά. Σκέφτηκα να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ και επένδυσα εκεί.

Είσαι επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα. Πού τα καταφέρνεις καλύτερα;
Η μεγαλύτερή μου προτεραιότητα είναι σαφώς η Μπιάνκα, η κόρη μου. Από εκεί και πέρα πρέπει να σου απαντήσει ο άντρας μου, ο Ηλίας, αλλά και η μικρή, όταν μεγαλώσει λίγο, πού τελικά υστερώ. Εγώ δίνω όλο μου τον εαυτό και στα τρία αυτά κομμάτια της ζωής μου.

Έχεις βρει πια την ισορροπία σου τώρα που η Μπιάνκα ξεκίνησε να μεγαλώνει;
Μου πήρε έναν χρόνο για να τη βρω. Τον πρώτο καιρό όλο μου το σύμπαν γύριζε γύρω από το παιδί: τις ανάγκες του, μην πεινάει, να είναι καθαρό, να κοιμηθεί, να τη φροντίσω. Ήμουν από πάνω της 100%. Ένιωθα πως ό,τι κι αν έκανα, δεν ήταν αρκετό. Η μικρή είναι ανεξάρτητη, δυναμική κι έχει καλή σχέση με τη γιαγιά της. Τώρα, ας πούμε, είναι μαζί, αλλιώς δεν θα κάναμε τη φωτογράφηση.

Δεύτερο παιδάκι θα έκανες;
Τρία έχουμε! Ζωή να έχουν. Την Μπιάνκα και άλλα δύο από τον προηγούμενο γάμο του Ηλία. Το να κάνω και δεύτερο παιδί, δεν μπορώ καν να το σκεφτώ ούτε ως ιδέα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Από το μηδέν πήγα στο τρία. Είμαι μία εν δυνάμει πολύτεκνη μητέρα (γελάει). Ξέρεις τι γίνεται στο σπίτι με τρία παιδιά; Άσε καλύτερα…

Αλήθεια, ποιος είναι ο ρόλος σου, όταν είσαι στο σπίτι, με τα παιδιά και έναν σύζυγο;
Αυτό που είπες! Ο ρόλος της μαμάς και της συζύγου. Αν θεωρήσουμε ότι και οι άντρες είστε παιδιά, έχω τέσσερα παιδιά και τα κυνηγάω! (γελάμε). Είμαι ελβετικός σουγιάς!

Η Μπιάνκα σε άλλαξε πολύ;
Ναι, πάρα πολύ. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο! Έγινα πιο ευαίσθητη, πιο τρυφερή, πιο εκφραστική. Επίσης, με φωτίζει πολύ. Γίνομαι πιο όμορφη όταν είμαι κοντά της, χαμογελάω συχνά. Είναι ο μεγεθυντικός μου φακός.

Βρίσκεις καθόλου χρόνο για προσωπικές στιγμές με τον σύζυγό σου;
Πολύ δύσκολα και πρέπει να τις κανονίζουμε. Να κλείνουμε ραντεβού! Εμ, δεν είναι εύκολο. Εκείνος έχει 14 μαγαζιά και ανοίγει κι άλλα δύο. Εγώ τώρα έχω τα παιδιά, την εκπομπή και την επιχείρησή μου. Τα καταφέρνουμε όμως.

Σε τρομάζει όταν ακούς ειδήσεις για ζευγάρια που χώρισαν πρόσφατα, από τον Brad Pitt με την Angelina Jolie, μέχρι τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά;
Όχι, δεν με τρομάζει. Κι εγώ έχω χωρίσει στο παρελθόν από έναν γάμο που δεν πήγε καλά. Γιατί να μας τρομάζει; Δεν πρέπει να κρίνουμε ως αρνητικές αυτές τις ειδήσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν και εξελίσσονται. Αν το κάνεις μαζί με τον σύντροφό σου, έχει καλώς. Αν δεν γίνεται και ο ένας πάει από εδώ και ο άλλος από εκεί, τότε κάπου το χάνεις. Δεν γίνεται να μείνεις σε ένα γάμο επειδή έχεις παιδιά, για να μη χαλάσεις την ψυχολογία τους! Μπορεί αυτοί οι δύο άνθρωποι να μην κολλάνε άλλο πια μαζί.

Επομένως, δεν πιστεύεις στο «για πάντα μαζί»;
Πιστεύω στο «για πάντα» και θέλω να το ζήσω. Ιδανικά θα ήθελα να μείνω για πάντα με τον Ηλία. Τον λατρεύω τον άντρα μου. Αλλά αυτό έχει να κάνει και με τους χαρακτήρες.

Read More

And More