Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.09.2015 | 17:40

Workshop Σεναρίου από την Αλεξάνδρα Μπελεγράτη στο White Rabbit

Workshop Σεναρίου από την Αλεξάνδρα Μπελεγράτη στο White Rabbit
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα ξεχωριστό workshop ξεκινά από τις 23 Οκτωβρίου για όσους αγαπούν το σενάριο αλλά και όσους αναζητούν τη δημιουργικότητα μέσα από τη συγγραφή. Η διάρκειά του θα είναι 18 εβδομάδες και ο τόπος συνάντησης το White Rabbit στα Εξάρχεια!

Εισηγήτρια του Workshop Σεναρίου θα είναι η Αλεξάνδρα Μπελεγρίτη η οποία θα υποδέχεται το κοινό στη “μαγική του θεατρική σκηνή στο πατάρι”. “Θα γίνει ο δικός μας ζεστός και ιδιαίτερος χώρος, για να μιλήσουμε για έναν ολόκληρο κόσμο στη συγγραφή: Για το πώς μπαίνει ένας ‘κανονικός άνθρωπος’ στη διαδικασία δημιουργίας”, σημειώνει η ίδια.

“Θα μοιραστούμε εμπειρίες και γνώση για την έναρξη της δημιουργικής διαδικασίας πάνω στη γραφή, για την δημιουργική γραφή εν γένει, τις τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, τον πρακτικό τρόπο διαχείρισης του υλικού μας, για το σενάριο και την δημιουργία χαρακτήρων βάσει αρχετύπων, για τη συγγραφή, για τη γραφή ντοκιμαντέρ, για το θέατρο, και τόσα άλλα”, συμπληρώνει.

/

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Αλεξάνδρα Μπελεγράτη είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματα της το «Έτσι έπρεπε να γίνει» από τις εκδόσεις Iason Books (www.iasonbooks.com.gr) το 2011 και το “Κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα” από τις εκδόσεις Πηγή (www.pigi.gr), το 2013. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα: «Κλωστή», «Έξω από το σώμα», «Ballroom dance» και «Λέξεις ανάμεσα μας».

Έχει γράψει τηλεοπτικές προτάσεις, σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους στα ελληνικά και αγγλικά, καθώς επίσης και ντοκιμαντέρ. Ως script consultant, έχει δουλέψει σε τέσσερα σενάρια στα αγγλικά.

Το σενάριό της στα αγγλικά «You are My Only Sunshine» διακρίθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα του London Greek Film Festival 2010. Συμμετείχε στο Carmel Film Festival, USA, 2012 και διακρίθηκε το Δεκέμβρη του 2012 στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, παίρνοντας δύο βραβεία, ‘Best Special Mention Screenplay’ και ‘Best Family Drama Screenplay’.

Το 2012, στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ΗΠΑ, παρουσίασε συγγραφική/δημιουργική της δουλειά και δούλεψε με τις τάξεις του Σεναρίου εκεί ως Visiting Lecturer.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10