Χολιγουντιανοί ηθοποιοί και Τούρκοι αστέρες στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στην Κωνσταντινούπολη!

To τελευταίο στη σειρά από τα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds) άνοιξε τις πόρτες του την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (Leonardo Di Caprio) η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) και ο Τζώνυ Ντεπ (Johnny Depp) αλλά και ιστορικά πρόσωπα όπως ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Το μουσείο λειτουργεί στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και εγκαινιάστηκε σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός καταγράφει πτώση εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων που έζησε η πόλη όπως επίσης και του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Τον επισκέπτη υποδέχεται το εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Το ομοίωμα του «μεγάλου μας ηγέτη, του αρχηγού μας Ατατούρκ, είναι πολύ επιτυχημένο. Είμαι τόσο υπερήφανος που βγάζω μια φωτογραφία μαζί του» είπε με ενθουσιασμό ο Χιλμί, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης ηλικίας 30 ετών.

“Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο ομοίωμα που έχει ποτέ κατασκευαστεί” δήλωσε ο Σάρπερ Χιλμί Σουνέρ, γενικός διευθυντής στην εταιρεία Merlin Entertainments, την βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται το μουσείο. Ένα προηγούμενο κέρινο ομοίωμα του Ατατούρκ, που εκτίθεται στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τουρκία, όπου κρίθηκε ότι ήταν πρόχειρα φτιαγμένο και θεωρήθηκε ως μια «ντροπή για το έθνος».

Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το επιβλητικό ομοίωμα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, ωστόσο ας μην αναζητήσουν τον νυν πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: δεν υπάρχει ομοίωμά του. Υπάρχουν όμως τα κέρινα ομοιώματα πολλών Τούρκων ηθοποιών. Ανάμεσά τους είναι το ομοίωμα της Beren Saat και του Kıvanç Tatlıtuğ.

Με το μουσείο της στην Κωνσταντινούπολη, η αλυσίδα μουσείων κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό μετρά 24 συνολικά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο.


Read More

And More