Χριστίνα Ωνάση: Το τελευταίο της βράδυ και η πρόταση στην Jennifer Aniston να είναι η πρωταγωνίστρια στην ταινία με την ζωή της!

Ταινία στο Χόλιγουντ ετοιμάζεται να γίνει η θρυλική ζωή της Χριστίνας Ωνάση. Το σενάριό της θα βασιστεί στο βιβλίο της αδελφικής φίλης της Μαρίνας Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο, που φέρει τον τίτλο «Η ζωή μου με τη Χριστίνα Ωνάση: Η αληθινή ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ».

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα Espresso για τον ρόλο της μυθικής πια Χριστίνας έχει γίνει ήδη πρόταση στην Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Jennifer Aniston. Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες και μίλησε στην «Espresso» για την τελευταία νύχτα της αγαπημένης φίλης της, όπως την έζησε μαζί με τον αδελφό της και αρραβωνιαστικό της Χριστίνας Γιώργο-Χόρχε Τσομλεκτσόγλου. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι το προσεχές διάστημα θα πάει στον Σκορπιό για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο της Ωνάση!

Νοέμβριο του 1988, μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο εντοπίζεται νεκρή στην μπανιέρα. Ηταν 37 ετών. Εκείνο το ξημέρωμα της 19ης Νοεμβρίου, το σπίτι της Μαρίνας Δοδέρο στην Τορτούγα ντύνεται στα μαύρα και η είδηση του θανάτου της Χριστίνας Ωνάση κάνει τον γύρο του πλανήτη.

Ενα, κατά τ’ άλλα, συνηθισμένο Σαββατοκύριακο με βόλτες και γέλια στα προάστια του Μπουένος Αϊρες μετατρέπεται σε εφιάλτη για τη Μαρίνα, που στερείται την αγαπημένη φίλη της, αλλά και τον Χόρχε, που χάνει τον μεγάλο έρωτά του. Τα κόκκινα νύχια, οι αναμνήσεις του πατέρα και του αδελφού, το κρύο που [Η Μαρίνα Αλμπέρτο Δοδέρο με τον πρώην σύζυγό της, την κόρη της Κάρμεν Δοδέρο, τον γαμπρό της και την πρώτη εγγονή της Ολυμπία] ένιωθε… Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας έσπειρε πόνο. «E morta», δηλαδή ο θάνατος, είναι το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου. Τη «σκοτεινή» εκείνη μέρα, οι δύο φίλες Μαρίνα και Χριστίνα (που γνωρίζονταν από όταν η πρώτη ήταν 17 ετών και η δεύτερη 15) ξύπνησαν νωρίς και είχαν διάθεση για κομμωτήριο και μανικιούρ.

Το Σαλόν Ταλκαχουάνο του Μπουένος Αϊρες τις υποδέχθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι και η Χριστίνα, χαρούμενη καθώς ήταν, θέλησε να βάψει για πρώτη φορά στη ζωή της τα νύχια σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιούσε πάντα ουδέτερα χρώματα και αυτή η επιλογή της εξέπληξε τη Μαρίνα, αλλά και έδωσε μια ευχάριστη νότα σε μια ευτυχισμένη μέρα!

Αναμνήσεις
«Υστερα πήγαμε στο γραφείο του αδερφού μου, του Γιώργου (Χόρχε), ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στην οδό Alsina. Ο Γιώργος και η Χριστίνα τα πήγαιναν πολύ καλά μαζί. Η Χριστίνα θα έμενε μαζί του και εγώ θα πήγαινα να ψωνίσω και να ετοιμάσω το εξοχικό μας στην Τορτούγα, όπου θα περνούσαμε το Σαββατοκύριακο. Το απόγευμα ξεκινήσαμε το ταξίδι μας, εγώ, ο Αλμπέρτο και οι κόρες μας Κάρμεν και Tουίτι-Χριστίνα» λέει η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου στην «Espresso». Και συνεχίζει:

«Καθίσαμε στο τραπέζι για φαγητό και μου έκανε εντύπωση ότι έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Χριστίνα άρχισε να μιλάει για τον πατέρα της, τον αδελφό της, καθώς και για πολλά ακόμη θέματα που δεν ανέφερε ποτέ! Ηταν σαν να έκανε κάθαρση. Μια δήλωση της αγάπης που είχε για τους δικούς της ανθρώπους. Πραγματικά φαινόταν λαμπερή και ευτυχισμένη».

Οπως προσθέτει: «Γελώντας μού είπε ότι ήταν πολύ κουρασμένη και το μόνο που ήθελε ήταν ύπνο. Μου έδωσε ένα φιλί στον αέρα και είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή».
Το επόμενο πρωί, όταν η Μαρίνα αναζήτησε τη Χριστίνα, τη βρήκε νεκρή στην μπανιέρα. Το κρεβάτι της ήταν στρωμένο όπως το βράδυ και η ίδια φαινόταν σαν να αποκοιμήθηκε στο νερό, όπως συνήθιζε να κάνει: «Δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί. Σε κατάσταση-σοκ έτρεξα να βρω τον τον αδελφό μου.


Στιγμές πανικού

Μαζί με τον πρώην σύζυγό μου Αλμπέρτο, ο Χόρχε μπήκε στο μπάνιο, σήκωσαν το σώμα και το ξάπλωσαν στο πάτωμα του δωματίου. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά να κοιτάζουν το άπειρο». Ακολούθησαν [Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου – Δοδέρο με τη Βίβιαν Μπενέκου] στιγμές πανικού και ανείπωτου πόνου. Πέρασαν τρεις γιατροί προκειμένου να δώσουν μια πρώτη εξήγηση για το τι συνέβη και ύστερα το άψυχο σώμα της Χριστίνας μεταφέρθηκε στην κλινική Sol, στην οποία η Χριστίνα ήταν συνιδιοκτήτρια.

«Προτού φύγει της έκλεισα τα μάτια…» περιγράφει η Μαρίνα, η οποία κλήθηκε να κάνει την αναγνώριση του πτώματος μετά τη νεκροψία και πήρε στα χέρια τα αποτελέσματά της. Και μετά «ήταν 2 το πρωί, όταν την είδα στην εκκλησία (…) με ένα λευκό κεντημένο φόρεμα που της έδινε μια αγγελική αύρα. Ηταν με τα χέρια ενωμένα και το απαλό δέρμα της ήταν πρησμένο από τα χημικά της νεκροψίας. Τα κόκκινα τα νύχια της ξεχώριζαν! Μέσα στη σιωπή ακούγονταν οι λυγμοί μας… Εν τω μεταξύ, όλος ο κόσμος είχε ήδη μάθει ότι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο ήταν νεκρή».

Το τρισάγιο στον Σκορπιό
Από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του βιβλίου της Μαρίνας Τσομλεκτσόγλου, τον περασμένο Νοέμβριο, το Χόλιγουντ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη μεταφορά του στον κινηματογράφο, καθώς στις σελίδες του η γυναίκα στο σπίτι της οποίας βρέθηκε νεκρή η κληρονόμος της δυναστείας Ωνάση, περιγράφει για πρώτη φορά απίστευτες λεπτομέρειες από τη ζωή της Χριστίνας. Ηδη γνωστός ελληνικός εκδοτικός οίκος έχει ενδιαφερθεί για την έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά.

Η Μαρίνα, έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα και ήρθε στην Αθήνα ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από τα πατρογονικά της, που τη γυρίζουν πίσω στη χρυσή εποχή των Εμπειρίκων από όπου κατάγεται. Η μητέρα της ήταν κόρη του Γιώργου Εμπειρίκου. Ερχόμενη εδώ, αμέσως αναζήτησε τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να κάνει προκειμένου να πάει στον Σκορπιό για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο της λατρεμένης φίλης της: «Θέλω να πάω στον τάφο της, να της αφήσω ένα λουλούδι. Μου λείπει πολύ η Χριστίνα. Δεν περνάει μέρα που να μην τη σκέφτομαι. Κάθε μήνα, επί 25 χρόνια τώρα, από τη μέρα που έφυγε, κάνω τρισάγιο στη μνήμη της. Το ίδιο θα κάνω και τώρα στον Σκορπιό».

Read More

And More