Χρήστος Σιμαρδάνης: Γιατί αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο

O πρωταγωνιστής της σειράς του Mega “Σημεία και τέρατα”, Χρήστος Σιμαρδάνης μιλάει μόνο με την αλήθεια του για όσα του χάρισε τόσο απλόχερα η ζωή. Ο ίδιος εξηγεί στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη τον λόγο που αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στο νησί της Αφροδίτης.

“Σκέψου ότι εμένα, η μία μου γιαγιά είναι Κύπρια, από την Πάφο. Πάντα αγαπούσα αυτό το νησί και τώρα μένω μόνιμα σχεδόν εκεί…”, αναφέρει ο αγαπημένος ηθοποιός. “Ο ένας παππούς και η γιαγιά μου είναι από την Ικαρία κι ο άλλος μου παππούς Θεσσαλονικιός και η γυναίκα του Παφίτισσα. Πώς και οι τέσσερις βρέθηκαν στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια -εκεί όπου γεννήθηκα- δεν το ξέρω…”, εξηγεί στη συνέχεια.

Υπάρχουν διαφορές για εσάς στις κυπριακές δουλειές, σε σχέση με εκείνες στις οποίες συμμετείχατε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα;
Η δουλειά μας έχει να κάνει με το μεράκι. Στην Κύπρο, λοιπόν, οι δουλειές γίνονται με χαμηλό μπάτζετ, μικρά συνεργεία, και ελάχιστους τεχνικούς. Στην Ελλάδα δεν θα πίστευαν ότι μία τέτοια παραγωγή, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Κι όμως! Δεν έχει σχέση αυτό. Καμία! Οι Κύπριοι κάνουν τη δουλειά τους με όραμα, με ενδιαφέρον, με πολύ μεράκι. Γι’ αυτό και δεν στερούνται σε ποιότητα. Είτε υπάρχουν λεφτά είτε όχι. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι σειρές στην ελληνική τηλεόραση, που ενώ δεν έγιναν με κόπο και με στέρηση, δεν θα έλειπαν από κανέναν και να μην υπήρχαν. Μόνο ευγνώμων νιώθω που κάνω τη δουλειά μου, ανάμεσα σε καινούριους συνεργάτες, φίλους πια, που νομίζω με αγαπάνε σιγά-σιγά, και που τους αγαπώ κι εγώ. Γνώρισα συναδέλφους σπουδαίους, σούπερ ταλαντούχους, που ντρέπομαι που δεν τους ήξερα.

Αισθάνεστε περισσότερο ασφαλής, οικονομικά, που εργάζεστε στην Κύπρο;

Ένα εκατομμύριο φορές. Καταρχήν κι εδώ υπάρχει διαφορά. Στην Κύπρο πληρωνόμαστε με τον μήνα. Από τον πρώτο κιόλας μήνα που δουλεύεις, παίρνεις λεφτά. Στην Ελλάδα… από το επτάμηνο και… βλέπουμε. Κι αν υπάρχει ακόμη η εταιρία παραγωγής, γιατί έχει τύχει να μην πάρω ούτε δραχμή από δουλειά. Περιμένεις κάτι δεδομένο, μετά από επτά μήνες και δεν παίρνεις τελικά τίποτα! Εννοείται νιώθω ασφάλεια και σιγουριά.

Πλέον μένετε μόνιμα εδώ;
Ναι, μας έχουν νοικιάσει ένα πολύ ωραίο και άνετο σπίτι, όπου συγκατοικώ με τη συμπρωταγωνίστριά μου, την Ευγενία Παναγοπούλου, άλλη μια καινούρια φίλη. Μου λείπει το σπίτι μου στην Αθήνα, οι φίλοι μου, ο τρόπος που διασκέδαζα, πολλά… Αλλά δεν κλαίγομαι! Θα ήμουν αχάριστος.

Read More

And More