Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι φίλοι του παιδιού”!

Οι γιορτές πλησιάζουν και το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Οι φίλοι του παιδιού” οργανώνουν και σε προσκαλούν στο 18ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο HELEXPO PALACE – Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Για μια ακόμη φορά θα υπάρχει η πολύτιμη συμμετοχή Πρεσβειών οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδεύσει και να γνωρίσει τοπικές γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα των χωρών τους. Σ’ έναν ειδικά διακοσμημένο χώρο μπορείς να κάνεις τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σου αγοράζοντας σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεις το φιλανθρωπικό έργο και βοηθάς στην λειτουργία του Παιδικού Σταθμού που βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας και φιλοξενεί 30 παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.

«ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΟΣ» στηρίζοντας το έργο του σωματείου!

Λίγα λόγια για το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά που προστατεύουμε προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές – 300 στον αριθμό – αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε να καλύπτουμε σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών. Προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο, τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει.Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα..

Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό.

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες. Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση.Έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και στο σπίτι τους το στερούνται.

Παρακολουθούμε την σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, εμβολιασμό και οδοντιατρικό έλεγχο. Εκδρομές στη φύση, θέατρο, πάρτι γενεθλίων στον παιδικό σταθμό με τούρτα, κλόουν και δώρα, είναι ερεθίσματα και εικόνες που στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής.

Σαν Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δεν λαμβάνουμε καμία Κρατική επιχορήγηση αλλά στηριζόμαστε καθαρά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ευαισθησία , από τις συνδρομές των μελών μας, και από τα έσοδα που προκύπτουν από τις δύο βασικές μας εκδηλώσεις. Το bazaar που γίνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο HELLEXPO PALACE με τη συμμετοχή Πρεσβειών και το πικνίκ που οργανώνουμε την Άνοιξη.

Read More

And More